Keskolle ja Oriolalle Kilpailu- ja kuluttajaviraston lupa perustaa koko Suomen kattava terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketju

Kesko ja Oriola kertoivat maaliskuussa perustavansa uuden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ketjun. Yhteisyrityksen perustaminen on odottanut Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Tavoitteena on saada uuden yhteisyrityksen perustaminen päätökseen mahdollisimman pian ja avata ensimmäiset uuden ketjun liikkeet ja verkkokauppa syksyllä. Ketjun nimestä, konseptista ja ensimmäisten liikkeiden sijainnista kerrotaan lisää myöhemmin.

Kesko ja Oriola saavat Kilpailu- ja kuluttajaviranomaisen päätöksen mukaisesti perustaa uuden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ketjun. Toimintaa suunnitellaan laajennettavan lääkemyyntiin, mikäli apteekkilainsäädäntö muuttuu.

Uuden ketjun tarkemmasta konseptista kerrotaan lisää myöhemmin. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju ja verkkokauppa. Ensimmäiset kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kaupat avataan syksyllä 2017, ja tämän vuoden aikana tavoitteena on avata yhteensä 15 myymälää. Uuden kauppaketjun myötä Suomeen syntyy arviolta jopa 1 000 uutta työpaikkaa.

Tavoitteena on saada yhteisyrityksen perustaminen päätökseen pian. Kumpikin sopimusosapuoli omistaa uudesta perustettavasta yhtiöstä 50 prosenttia.

Kesko ja Oriola kertoivat yhteisyrityksen perustamisesta pörssitiedotteella 13.3.2017. Tulevaan yhtiöön on myös kevään aikana nimetty johtoryhmä.

Lisätietoja:
Karoliina Partanen, viestintäjohtaja, Keskon päivittäistavarakauppa, puh. 040 584 5298
Leena Lahti, viestintäpäällikkö, Oriola, puh. 050 367 3304

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 28 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Oriola on suomalainen pörssiyhtiö, joka toimii lääkkeiden ja terveys- ja hyvinvointituotteiden vähittäis- ja tukkukaupassa. Oriolalla on vahva asema Ruotsin, Suomen ja Baltian lääkemarkkinoilla. Edistämme ihmisten hyvinvointia varmistamalla, että lääkkeet ja terveydenhuollon kuluttajatuotteet ja palvelut toimitetaan turvallisesti ja tehokkaasti asiakkaillemme. Oriolan liikevaihto on 1,6 miljardia euroa, yhtiöllä on 2821 työntekijää ja 325 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. www.oriola.com

Takaisin ylös