Kesko on siirtynyt hankkimaan 100 % uusiutuvaa sähköä

Kaikki Keskon hankkima sähkö Suomessa on uusiutuvaa vuoden 2017 alusta alkaen. Vuonna 2017 Keskon hankkiman sähkön määrä on noin 540 GWh. Tätä sähköä käytetään K-kaupoissa ja muissa K-ryhmän kiinteistöissä.

Erityisesti ruokakaupat ja -varastot kuluttavat paljon sähköä, jota tarvitaan elintarvikkeiden kylmäketjun ylläpitämiseksi. Lisäksi sähköä kuluu näiden tilojen valaisemiseen ja kesäaikaan viilentämiseen. K-ryhmän osuus Suomen sähkönkulutuksesta on noin 1 %.

”Globaali energiantuotanto on siirtymässä uusiutuviin energianlähteisiin. Hankkimalla uusiutuvaa sähköä edistämme uusiutuvan energian tuotantoa ja tuemme K-ryhmän ilmastotyön tavoitteita”, sanoo rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila Keskon päivittäistavarakaupasta.

Kesko on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistämään uusiutuvan energian tuotantoa. Siirtyminen uusiutuvaan sähköön tukee myös K-ryhmän sitoutumista Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin nr. 7 ”Edullista ja puhdasta energiaa” sekä nr. 13 ”Ilmastotekoja”.

  

Kesko hankkii uusiutuvan sähkön alkuperätakuilla Pohjoismaista. Vuonna 2017 sähkönhankinnassa painotetaan erityisesti suomalaista bioenergiaa. Bioenergia perustuu esimerkiksi metsäteollisuuden sivutuotteisiin ja puuperäisiin polttoaineisiin.

K-ryhmä lisää myös omaa uusiutuvan energian tuotantoa

Vuodesta 2016 alkaen K-ryhmä on lisännyt merkittävästi aurinkovoiman tuotantoa ja käyttöä. Kesäkuussa 2016 valmistui Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala K-Citymarket Tammiston katolle. Kesään 2017 mennessä K-ryhmälle valmistuu neljä Tammistoakin suurempaa aurinkovoimalaa, minkä jälkeen K-ryhmän kauppojen katoilla toimii jo 16 aurinkovoimalaa. Uusien investointien myötä K-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä.

Lue lisää: Keskon vuosiraportti, ympäristövaikutukset

Takaisin ylös