K-ryhmä on Nuku rauhassa – Kokonaisturvallisuuden Suomi 100 -kampanjan päätukija

Valtakunnallisen Nuku rauhassa -kampanjan tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön. K-ryhmä lähti mukaan tukemaan Nuku rauhassa -kampanjaa, koska olemme päivittäin läsnä suomalaisten arjessa ja haluamme olla mukana rakentamassa arjen turvallisuutta.

Nuku rauhassa -kampanja käynnistyi 11.4. elokuvateatteri Orionissa Helsingissä. K-ryhmän edustajana tilaisuudessa puhui Keskon yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja.

- K-ryhmän yhteistyö Nuku rauhassa -kampanjan kanssa on luonteva osa sitä työtä, jota K-ryhmän 45 000 työntekijää päivittäin tekevät. Kohtaamme päivittäin pitkälle yli miljoona suomalaista, ja heidän arkensa toiveet ja tarpeet ovat meille hyvin tuttuja. Suomalaiset haluavat syödä laadukasta, puhdasta kotimaista ruokaa, asua omannäköisissään kodeissa ja liikkua sujuvasti työn, kodin ja harrastusten välillä, sanoi Eeva Salmenpohja puheessaan.

Yksi arjen kokonaisturvallisuuden tärkeimpiä elementtejä on ruokaturvallisuus. Suomessa on tehty pitkäjänteistä ja menestyksekästä yhteistyötä elintarvikkeiden turvallisuuden eteen. Suomalainen ruoka on lähtökohtaisesti puhdasta ja turvallista. Suomessa tuotetuissa elintarvikkeissa on moneen muuhun maahan verrattuna vain hyvin vähän jäämiä esimerkiksi antibiooteista tai kemiallisista aineista.

- Me K-ryhmässä olemme sitoutuneet tukemaan suomalaisten ruoantuottajien ja elintarviketeollisuuden elinvoimaisuutta. K-ruokakaupoissa myytävästä ruoasta noin 80 prosenttia on valmistettu Suomessa. Viime vuonna Keskon tuotetutkimuksen laboratoriossa tutkittiin yli 7 700 tuotenäytettä. Tämä työ takaa sen, ettei suomalaisten tarvitse kaupassa asioidessaan pohtia ostamansa ruoan turvallisuutta, Eeva Salmenpohja sanoi.

Nuku rauhassa -kampanjan toteutuksesta K-ryhmässä vastaavat talousviestintäjohtaja Riikka Toivonen (vas.) ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja. K-ryhmä on mukana kampanjan aikana järjestettävissä kokonaisturvallisuustapahtumissa eri puolilla Suomea.

Nuku rauhassa -kampanja kuuluu Suomi 100 -ohjelmakokonaisuuteen

Maanpuolustuksen Tuki ry:n koordinoimaa Nuku rauhassa -kampanjaa toteuttavat vapaaehtoiset maanpuolustus- ja turvallisuusjärjestöt, veteraanijärjestöt ja viranomaiset, mm. Opetushallitus, Sisäministeriö, Puolustusministeriö, Turvallisuuskomitea, Huoltovarmuuskeskus, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli, Poliisi, Pelastustoimi ja Hätäkeskuslaitos.

Nuku rauhassa -kampanja koostuu eri puolilla Suomea toteutettavasta 10 kokonaisturvallisuustapahtumasta, neljästä asiantuntijaseminaarista sekä viestintäkampanjasta. Kampanja huipentuu Helsingin Kansalaistorilla järjestettävään päätapahtumaan elokuussa 2017. Kampanjan teemana on Nuku rauhassa - jotta jokainen suomalainen voisi nukkua rauhassa.

Veteraanien perinnön välittäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen ovat Nuku Rauhassa -kampanjan keskiössä. Kampanjan lanseeraustilaisuudessa julkaistun alla olevan videon on käsikirjoittanut Jyrki Reinikka Orange Advertisingista ja ohjannut Osmo Walden.

Lue lisää Nuku rauhassa -kampanjan sivuilta

Takaisin ylös