K-Marketin kesässä tehdään töitä vastuullisesti

Tänä kesänä K-Marketeissa on sitouduttu uudella tavalla vastuullisuuteen. K-Market tilasi kauppojen työntekijöille yli 22 000 kesäpaitaa, joiden koko tuotantoketju on sertifioitu.

K-Market Töölöntorin Katri ja Eve tutustuvat kesätyöntekijän perehdytysoppaaseen.

”Tänä kesänä astumme askeleen pidemmälle vastuullisuudessa. Valikoimien ja kaupan toiminnan vastuullisuusasioiden huomioimisen lisäksi olemme tilanneet ensimmäistä kertaa kesäksi työpaidat, joissa koko tuotantoketju on sertifioitu. Tällä viestimme näkyvästi sitoutumisesta asiakkaidemme ja työntekijöidemme hyvinvointiin. Astuessasi sisään K-Marketiin, tiedät, että se on hyvä valinta,” kertoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

Neutral©-kesäpaitoja on tilattu yhteensä 22 000 kappaletta. Paidat ovat käytännölliset: ne ovat pehmeää harmaata Reilun kaupan puuvillaa. Jopa napit on valmistettu muovin sijaan Reilun kaupan puuvillatuotannon ylijäämästä. Kesäpaidat viestivät asiakkaille iloisesti K-Marketin palveluasenteesta: Olen täällä sua varten!

Kesäpaitojen koko tuotantoketju on sertifioitu:
- Paidat valmistetaan luonnonmukaisista raaka-aineista sekä ympäristön ja ihmisten kannalta vastuullisin menetelmin.
- EU ympäristömerkki takaa pienet ympäristövaikutukset tuotannossa.
- Reilun kaupan merkki takaa, että tuottajalle maksetaan markkinahintaa parempi korvaus.
- SA8000-sertifiointi takaa, että paidan valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa tai pakkotyötä. Myös työntekijöiden terveyteen, turvallisuuteen ja oikeuksiin liittyvät asiat ovat kunnossa.
- Paitojen valmistuksessa on käytetty pääosin tuulivoimaa tuotannon energian lähteenä.
- Öko-tex-standardi takaa turvallisuuden käyttäjälleen, vaatteet eivät sisällä ihmisille haitallisia aineita.

K-Marketin kesäduuni pähkinänkuoressa:
- K-Market on kasvanut Suomen suurimmaksi lähikauppaketjuksi. Uudistunut K-Market on entistä merkittävämpi nuorten työllistäjä. Tänä kesänä kesätyöntekijöitä palkataan noin 1000.
- Tuttuun lähikauppaan on helppo tulla ensimmäiseen kesätyöhön.
- Haluamme varmistaa, että nuoret pääsevät reippaasti kiinni työtehtäviinsä – kesätyöntekijät perehdytetään aina huolella tehtäviinsä.
- Kaupoissa nuorten työtehtäviin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, kauppakunnon ylläpitoa sekä asiakaspalvelua. Erityisesti pienissä kaupoissa työtehtävät usein monipuolistuvat ja vastuuta saa lisää, kun kesä etenee ja taidot karttuvat.   

Takaisin ylös