K-Market visioi Lähiöfest2017-viikolla tulevaisuuden ruokakauppaa ja perustaa pop-up-ravintolan Vuosaareen

Lähiöfest2017-projektin toinen pääyhteistyökumppani K-Market isännöi festivaaliviikolla tulevaisuuden ruokakauppaa visioivaa työpajaa, on mukana yhteisöllisillä tapahtumatoreilla ja lietsoo festivaalihenkeä myös kaupoissa. Viikon huipentaa Vuosaaren lukioon avattava K-Marketin pop-up-ravintola Safka, jossa pääsee tutustumaan lähiön makuihin.

(Kuva: Vanessa Riki)

Lähiön ja lähikaupan merkitys kasvaa
K-Marketille osallistuminen Lähiöfest2017-tapahtumaan on luontevaa, sillä lähiön ja lähikaupan merkitys kasvaa. Yhä useampi suomalainen asuu kaupungissa, perhekoot pienenevät ja väestö ikääntyy. K-Market on lukumäärältään Suomen ylivoimaisesti suurin kauppaketju, ja sen laaja kauppaverkko auttaa osaltaan pitämään Suomen lähiöitä elinvoimaisina tarjoamalla asukkaille kattavat palvelut, työllistämällä nuoria ja tukemalla paikallisia tuottajia ja yrittäjiä.

"K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa, jolle osallistuminen lähiöiden tulevaisuutta koskevaan keskusteluun on itsestäänselvää. Lähiöt elävät ja kehittyvät, ja aktiivinen, osallistuva ja oman lähialueensa asukkaita lähellä oleva K-kauppias on mukana muutoksessa", sanoo K-Market-ketjun johtaja Jesper Åberg.

K-Market isännöi tulevaisuuden ruokakauppaa visioivaa työpajaa
K-Market isännöi keskiviikkona 27.9. Vuosaaren Vuotalolla järjestettävää työpajaa, jossa visioidaan osana Lähiöfest2017-projektia tulevaisuuden ruokakauppaa ja kaupan merkitystä yhteisöllisen kylähengen rakentamisessa.

Yhteistyössä muun muassa Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa tutkitaan, millaisia palveluita lähiöissä tulevaisuudessa tarvitaan, ja miten niitä voidaan tuottaa kestävästi ja ihmislähtöisesti.

Tutustu lähiön makuihin K-Marketin pop-up-ravintola Safkassa
Festivaaliviikon lopulla K-Market tempaisee hyvän lähiöruoan puolesta ja perustaa Vuosaaren lukion tiloihin pop-up-ravintolan, jonka menu on lähiöiden inspiroima. Ravintolan tuotot lahjoitetaan Ruuti-toiminnan kautta helsinkiläisille nuorille.

Ravintolan menun on suunnitellut kokki Harri Syrjänen, ja mukana on oma nimikkoannos jokaiselle Lähiöfest2017-tapahtumassa mukana olevalle kymmenelle lähiölle. Edulliset street food -henkiset annokset kootaan lähikaupasta saatavilla olevista raaka-aineista, ja annosten suunnittelussa on hyödynnetty niin lähiöiden K-kauppiaiden kuin muiden yrittäjien makuvinkkejä. K-Market tutki keväällä ostoskorien sisältöä Helsingin eri lähiöissä, ja lähiöiden yllättäviin hittituotteisiin voi tutustua osoitteessa http://bit.ly/lahioidenerot.

Safka-ravintolaan ovat tervetulleita festivaaliviikon lauantaina ilman pöytävarausta kaikki lähiöiden elämästä kiinnostuneet. Ravintolan ovet ovat avoinna klo 12–20. Vuosaaren lukio sijaitsee kauppakeskus Columbuksen vieressä, osoitteessa Vuosaarentie 7. Hyvän ruoan lisäksi tarjolla on esityksiä ja viihdettä.

K-Marketin pop-up-ravintola Safkan mahdollistavat yhteistyökumppanit Atria, Leroy, Saarioinen, Vaasan, Sinebrychoff, Närpes Grönsaker, Järvikylä, Unilever, Meira, Pirkka, Stadin ammattiopisto, Oumph, Fine Foods, Stadin panimo, Valio ja Helsingin kaupunki.

 

K-Market mukana tapahtumatoreilla
K-Market on mukana kaupunginosia festivaaliviikonloppuna elävöittävillä tapahtumatoreilla eri puolilla Helsinkiä. Jos jokin kaupassa asioimisessa, kaupan tulevaisuudessa, kauppojen tarjoamissa lähipalveluissa tai vaikkapa K-Plussa-kanta-asiakasohjelmassa mietityttää, K-Marketin kojulle voi tulla juttelemaan, antamaan palautetta tai kertomaan oman ideansa modernin uuden ajan kyläkaupan rakentamiseksi. Hyvän ruoan ja juoman kyytipoikana K-Market arpoo tapahtumatoreilla leffalippuja, lahjakortteja ja Saunalahden prepaid-liittymiä.

Festivaalihenkeä lietsotaan viikonloppuna myös monissa pääkaupunkiseudun K-Marketeissa. Kaupat tiedottavat omista ohjelmistaan kaupoissa ja kauppojen Facebook-sivuilla.

Takaisin ylös