K-kampuksen peruskivi muurattiin: askel kohti aiempaa yhtenäisempää K-ryhmää on otettu

K-ryhmän uuden päätoimitalon K-kampuksen rakentaminen on aloitettu. Maanantaina 12.6. muurattiin K-kampuksen peruskivi ja strateginen tavoite aiempaa yhtenäisemmästä K-ryhmästä on askeleen lähempänä. Helsingin Kalasatamaan rakennettava moderni toimistorakennus kokoaa valmistuttuaan 1 700 eri puolilla pääkaupunkiseutua työskentelevää keskolaista yhteen.

Peruskiven muuraustilaisuus järjestettiin Helsingin Kalasatamassa paikalla, johon K-kampus alkaa kohota. Tilaisuuteen oli Keskon ja Varman toimesta kutsuttu rakentamishankkeen keskeisiä yhteistyökumppaneita. Puhujina olivat Keskon pääjohtaja Mikko Helander, Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki sekä Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto. Tilaisuuden juonsi Pirjo Nuotio.

 

K-kampuksen työnteon henki luodaan yhdessä

- Meille K-ryhmäläisille K-kampuksen rakentamisen aloittaminen symboloi uutta askelta entistä yhtenäisemmän K-ryhmän luomisessa. Tilat mahdollistavat uusimpien toimintatapojen ja työvälineiden hyödyntämisen sekä entistä tehokkaamman ja tuloksellisemman yhteistyön liiketoimintojen ja funktioiden välillä. K-kampuksen työnteon henki luodaan yhdessä ja K-ryhmän henkilöstö on vahvasti mukana suunnittelemassa uutta kampusta. Mukana on myös erittäin laaja joukko kumppaneita. K-kampusta suunnittelee ryhmä, johon kuuluu projektinjohdon lisäksi yli 10 eri alan suunnittelutoimistoa, kertoi Mikko Helander peruskiven muuraustilaisuuden puheessaan.

K-kampuksen peruskiven sisään muurattavaan metallilieriöön laitettiin päivän Helsingin Sanomat, Hufvudstadtsbladet, Pirkka-lehti, kolikoita sekä muistitikku, joka sisältää kaikki rakennusprojektin suunnitelmat.

Kalasatama on tulevaisuuden Helsinkiä

K-kampus rakentuu Helsingin Kalasatamaan – kaupunginosaan, joka muotoutuu tulevaisuudessa.

- Tästä paikasta tulee yksi tulevaisuuden Helsingin keskeisistä sijainneista, jossa ihmiset asuvat, viettävät aikaa, tekevät töitä, kuluttavat sekä nauttivat elämästä, tilaisuudessa puhunut Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki sanoi.

K-Kampus onkin enemmän kuin vain yksi toimistorakennus: se on osa koko Kalasataman kaupunginosan kehittämistä. Aluetta leimaa erinomainen saavutettavuus, mikä on yksi tärkeimmistä Kalasataman valintaan vaikuttaneista tekijöistä.

- Emme ole rakentamassa taloa tai työpaikkaa, vaan yhteisöä, joka etsii rohkeasti uusia tapoja tehdä työtä, tarjoaa suomalaisille heidän tarvitsemiaan ja arvostamiaan palveluja ja rakentaa tätä maata. Toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi tekemään tätä työtä yhdessä K-ryhmän kanssa! toivotti Mikko Helander puheensa lopuksi.

Lisätietoja:

Leif Backman, K-kampus projektijohtaja, puh. 043 824 3460, leif.backman@kesko.fi

Lehdistötiedote 3.8.2016: K-ryhmän uusi päätoimitalo K-kampus nousee Kalasatamaan

Valokuvat: Tuomas Elenius

 

 

Takaisin ylös