K-Citymarket Järvenpäähän ruokakaupan ja ravintolamaailman yhdistelmä huippukokki Matti Jämsenin johdolla

K-Citymarket Järvenpäässä toteutetaan ainutlaatuisella tavalla ravintolamaailman ja ruokakaupan fuusio. Vastaavanlaista konseptia ei ole näin suuressa mittakaavassa Suomessa ennen tehty. Hankkeen kehittämisestä vastaavat K-Citymarket Järvenpään kauppias Markku Hautala yhdessä huippukokki Matti Jämsenin kanssa.

Jo tällä hetkellä K-Citymarket Järvenpäässä toimivat bistro-tyyppiset japanilainen sushi-ravintola ja italialainen pitseria. Uuden ruokamaailman suunnittelu toteutetaan yhdessä huippukokki Matti Jämsenin kanssa.

Kehitystyömme jatkuu. Tarkoitus on luoda ruokakaupan ja ravintoloiden saumaton kokonaisuus, jossa perinteisen ruokakaupan ja ravintolan rajat poistuvat. Perinteinen kauppa muuttuu siis ruokamaailmaksi, joka toimii viihtyisänä ostostentekopaikkana, mutta myös erilaisten ravintoloiden alustana. Ravintoloiden ruoat valmistetaan kaupan valikoimista, kertoo kauppias Markku Hautala.

– Olen aina puhunut omasta krouvista, tunnelmallisesta paikasta jossain vähän sivussa. Niinpä ensimmäinen oma ravintolani sopii luontevasti Järvenpäähän K-Citymarketin yhteyteen. Sijainti on täydellinen: ravintolan on tärkeää olla asiakasvirtojen lähellä. Toisaalta nyt ravintolani on myös raaka-aineiden lähellä, kertoo Matti Jämsen.

Sesonki huomioi sesongit

Uuden ravintolan nimeksi tulee Gastro Bar Sesonki.

– Sesongissa tarjotaan aina parhaita kauden raaka-aineita, sekä raaka-ainetta kunnioittavaa, puhtaanmakuista ja hyvää ruokaa. En juuri nyt jaksa keksiä uusia emulsioita, vaan haluan keskittyä perusasioihin! Gastro Barissa olen vapaa tekemään mitä mieleen juolahtaa, sanoo Jämsen.

Jämsén on ollut Suomen Bocuse d´Or -edustaja ja työskennellyt muun muassa kokkina Chez Domniquessa sekä muissa Michelin tähden ravintoloissa. Jämsén on saanut Suomen Vuoden kokki -tunnustuksen 2005. Suomen Gastronomian Akatemian äänestyksessä Jämsen valittiin Kokkien Kokiksi 2015.

Kohtuuhinnalla gourmet-tasoa

– Kaupan ja ravintoloiden toimiessa tiiviisti yhdessä saamme luonnollisesti synergiahyötyjä. Hintataso uuden ruokamaailman ravintoloissa tulee olemaan tulevaan laatuun nähden todella maltillinen, sanoo Hautala.

– Vaikka ruoan laatu on uudistuksessa pääosassa, tärkeää on luoda myös tunnelmallinen kokonaisuus, jossa ihmisten on viihtyisää tehdä ostoksia, syödä ja tavata ystäviään, jatkaa Hautala.

K-kauppias Markku Hautala on kolmannen polven K-kauppias, jonka suvussa on tehty kauppaa yhteensä 81 vuoden ajan. K-kauppiaana Hautala on toiminut yli 20 vuotta ja K-Citymarket Järvenpään kauppiaana vuodesta 2007 lähtien. Hän on aikaisemmin toiminut K-kauppiaana Porvoossa ja Helsingissä.Lue lisää hankkeesta Matti Jämsenin blogista:
http://mattijamsen.com/viikon-jos-ei-toisenkin-uutinen-avaan-oman-ravintolan-jarvenpaahan/

Lisätietoja:
K-kauppias Markku Hautala, K-Citymarket Järvenpää, p. 041 533 2190

K-Citymarket on suomalainen moderni hypermarket, joka tarjoaa asiakkailleen monipuoliset ja laajat valikoimat elintarvikkeita sekä käyttötavaraa. K-Citymarket tunnetaan parhaista tarjouksistaan, paikallisista valikoimistaan ja ruokaosaamisestaan. Jokaisessa K-Citymarketissa toimii kauppiasyrittäjä. Suomessa on tällä hetkellä 81 K-Citymarketia. www.k-citymarket.fi

K – Jotta kaupassa olisi kiva käydä

Takaisin ylös