Tesoman liikekeskus harjakorkeudessa, valmista keväällä 2018

Tampereen Tesomalle os. Tesomantie 2 rakennettavan liikekeskuksen rakennustyöt ovat edenneet harjakorkeuteen. Keskuksen harjannostajaisia vietetään perjantaina 5.5.

Tesoman liikekeskukseen rakennetaan tilat uudelle K-Supermarketille, Tampereen kaupungin terveys- ja kirjastopalveluille sekä noin kymmenelle kaupan- ja palvelualan yritykselle. Noin 30 miljoonaa euroa maksava liikekeskus avataan asiakkaille keväällä 2018.

Uuden liikekeskuksen myötä Tampereen Tesoman alueen palvelut paranevat merkittävästi. Keskon rakentamaan palvelukeskukseen tulee liiketiloja yhteensä noin 12 000 neliötä, joista kaupungin hyvinvointikeskukselle ja kirjastolle vuokrataan noin 5 120 neliötä. Liikekeskukseen sijoittuva uusi K-Supermarket saa käyttöönsä 3 200 neliötä ja muille kaupan- ja palvelualan yrityksille vuokrataan 3 800 neliötä.

Hankkeen rakentaminen työllistää rakennusaikana joko suoraan tai välillisesti noin 350 ihmistä. Pääurakka toteutetaan projektinjohtourakkana ja siitä vastaa Hartela Länsi – Suomi Oy. Kohteen suurimmat sivu – urakoitsijat ovat KaihlaSet Oy (ilmanvaihtourakka), Are Oy (putkiurakka), Sähkösuomilammi Oy (sähköurakka) ja Jypro Oy (sprinklerurakka).

Valmista keväällä 2018

Liikekeskuksen rakentaminen alkoi kesällä 2016 ja ovet aukeavat asiakkaille keväällä 2018. Tontilla sijaitseva nykyinen K-supermarketin kiinteistö korjataan, liitetään uudisrakennukseen ja vuokrataan liikekäyttöön. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu keväällä 2019, kun vanha kiinteistö saadaan remontoitua.

Tampereen kaupunki vuokraa liikekeskuksesta tilat terveysasemalle, neuvolalle sekä kirjastolle.

"Tesoman hanke on hyvä esimerkki tulevaisuuden rakentamisesta, jossa sekä kaupan että julkisen sektorin palvelut yhdistetään yhtenäiseksi, monipuolisesti arjen eri asioissa asiakkaita palvelevaksi kokonaisuudeksi. Tavoitteenamme on rakentaa helposti saavutettavat, asiakaslähtöiset palvelut Tesomalle keskeiseen paikkaan, jotta kaupassa ja asioilla olisi kiva käydä", kertoo Keskon aluejohtaja Jari Alanen.

Hankkeen suunnittelussa on huomioitu hyvät kulkuyhteydet liikekeskukseen sekä kevyen liikenteen väyliä että julkista liikennettä hyödyntäen. Myös omalla autolla liikkuvat asiakkaat huomioidaan, sillä kiinteistön alle rakennettavaan pysäköintihalliin tulee noin 130 parkkipaikkaa ja saman verran pysäköintipaikkoja rakennetaan liikekeskuksen pihalle.

Takaisin ylös