Nyt vietetään Hävikkiviikkoa – vähennetään hävikkiä viimeiseen muruseen

K-ryhmä on mukana jälleen Hävikkiviikossa, jota vietetään tällä viikolla 29.8.-4.9.2016. Ruokahävikki on ympäristöongelma, jota jokainen voi torjua siten, ettei hukkaa syömäkelpoista ruokaa.

K-ruokakaupat tekevät paljon työtä kaupassa syntyvän ruokahävikin pienentämiseksi, mutta myös asiakkaat voivat omilla toimillaan vähentää hävikin syntymistä. Annamme vinkkejä, miten hävikkiä voi helposti vähentää kotona ja kerromme, mitä kaikkea K-ruokakaupoissa tehdään hävikin vähentämiseksi.

K-ryhmä viestii hävikin vähentämiseen tähtäävistä toimenpiteistään Viimeiseen muruseen -teeman alla. Hävikkiaiheisia juttuja pääset lukemaan K-ruoka.fistä ja sisältöä lisätään sivuille viikon aikana.

Lisäksi K-ryhmä osallistuu viikonloppuna 3.-4.9.  Korjaamolla järjestettävälle Hävikkiruokafestareille, jossa eri toimijat ovat esittelemässä toimenpiteitään hävikkiruoan estämisen puolesta. K-ryhmän pisteellä Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta tuttu tähtikokki Alex Nurmi kokkaa kotitalouksissa usein syntyvistä tähderuista uusia maistuvia aterioita.

Hukkaan heitetty ruoka on turha taakka ympäristölle. K-ryhmän tavoitteena on vähentää K-ruokakaupoissa syntyvää ruokahävikkiä kymmenen prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

K-ruokakaupoissa ruokahävikkiä on saatu vähennettyä tarkentamalla erilaisten digitaalisten tilausjärjestelmien avulla tavaratilauksia niin, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita kulloinkin ajankohdan mukaan. Noin 90 % K-ruokakauppiaista myös lahjoittaa ruokaa hyväntekeväisyyteen. Ruoan antaminen tuo hyötyä vähävaraisille ja auttaa kauppaa vähentämään biojätteen määrää. Myös viimeistä käyttöpäivää lähestyvien tuotteiden hinnan alentamisen keinoin voidaan pienentää kaupassa syntyvää ruokahävikkiä.

Vähennetään yhdessä ruokahävikkiä – viimeiseen muruseen!

K-supermarket Seilorin diplomikauppias Heimo Välinen on lahjoittanut ruokaa hyväntekeväisyyteen jo 16 vuotta.

Takaisin ylös