Noin 5000 nuorta saa kesätyökokemusta K-duunista

K-kauppiaat ja Kesko työllistävät tänä kesänä yhteensä noin 5000 kesätyöntekijää. Määrä on samaa tasoa kuin aiempinakin vuosina. K-ryhmä on yksi Suomen suurimmista kesätyöllistäjistä.

Eniten K-ryhmässä kesätyötä nuorille ja opiskelijoille tarjoavat K-ruokakaupat. Kesä on sesonkiaikaa rautakaupoissa, jotka myös palkkaavat kausityöntekijöitä esimerkiksi piha- ja puutarhaosastoille. Keskon puolella kesätyöpaikkoja on tarjolla muun muassa varastoissa.

"Kesätyöntekijöiden määrä jakaantuu siten, että K-kauppiaat työllistävät vajaat 4000 henkilöä ja Kesko-konserni tytäryhtiöineen runsaat 1000 kesätyöntekijää", Kesko Oyj:n Recruitment Specialist Anu Haapoja kertoo.

Hyvä perehdytys luo työniloa

Kesätyöpaikka on monen nuoren ensimmäinen kosketus työelämään, minkä muistaa pitkälle aikuisuuteen. K-ryhmä kantaa vastuuta siitä, että nuoret pääsevät reippaasti kiinni työtehtäviinsä.

K-ryhmä on kerännyt nuorilta työntekijöiltä työhön ja erityisesti perehdyttämiseen liittyvää palautetta. Palautteiden perusteella kauppiaiden ja esimiesten tueksi on tehty erityisesti nuoren työntekijän perehdyttämiseen tarkoitettua materiaalia. Työtehtävään perehdyttämisen lisäksi nuorille on tarjolla omaan perehtymiseen verkkokoulutusta, jossa kerrotaan muun muassa K-ryhmän yhteisistä toimintatavoista, asiakaspalvelusta sekä vastuullisuudesta.

"Hyvä perehdyttäminen lisää työniloa ja reippautta. On kiva tulla K-duuniin ja tehdä työtä, kun tietää, miten omalla työpaikalla toimitaan ja keneltä saa apua. Verkkokoulutuksen materiaali puolestaan kertoo yleisemmin työelämän asioista, jotka voivat olla nuorelle vielä vieraita", Haapoja kuvailee.

Kaupoissa nuorten K-duuniin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, kauppakunnon ylläpitoa sekä asiakaspalvelua. Erityisesti pienissä kaupoissa työtehtävät usein monipuolistuvat ja vastuuta saa lisää, kun kesä etenee ja taidot karttuvat.

Suuri osa kesätyöntekijöistä aloittaa pestinsä kesäkuussa. Kesätyökausi kaupoissa alkaa jo toukokuussa ja jatkuu elokuun viimeisille viikoille.

Monta tapaa työllistyä

Kesko ja K-kauppiaat työllistävät nuoria montaa eri väylää pitkin. Tutustu ja tienaa – kesäharjoitteluohjelmassa sadat peruskoululaiset ja lukiolaiset saavat vuosittain kokemusta kaupan alasta. Moni kauppias ottaa opiskelijoita opintojen työssäoppimisjaksoille. Hyvin sujunut harjoittelujakso voi jatkua työsuhteena kaupassa. Kesko ja K-kauppiaat ovat mukana myös nuorisotakuussa. Elokuusta 2013 lähtien jo yli 2500 nuorisotakuun piiriin kuuluvaa nuorta on saanut työtä K-ryhmästä.

"Vuosittain Kesko ja K-kaupat työllistävät Suomessa noin 10 000 alle 30-vuotiasta", Haapoja kertoo.

Lisätietoa nuorten työllistymisestä Keskoon ja K-kauppoihin osoitteesta http://www.kesko.fi/tyopaikat/avoimet-tyopaikat/kesatyo/

 

 

K-ryhmän noin 40 000 hengen poikkeuksellisen mukava porukka työskentelee päivittäin, jotta asiakkaiden olisi kiva käydä kaupoissamme Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Autamme yli 1 500 kauppaamme palvelemaan asiakkaitaan päivittäistavara-, rauta- ja erikois- sekä autokaupassa. Teemme työtämme suurella sydämellä huomioiden samalla yhteiskuntaa ja ympäristöä. Olemme jo maailman vastuullisin ruokakauppa ja uudistuaksemme kokeilemme innolla uutta. Teemme tämän, koska haluamme tarjota hyviä valintoja niin lähimarketin hyllyillä kuin verkossakin www.kesko.fi 

 

Takaisin ylös