Turun seudun K-supermarketeissa annettiin Eväitä elämälle

Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelma järjesti Turun seudulla oppilaitosyhteistyöpilotin yhteistyössä paikallisten K-supermarketien kanssa.

Naantalin ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat Veera Helenius (vas.) ja Essi Anttila jakoivat tietoa Eväitä elämälle -kampanjasta K-supermarket Raisio Centerissä.

Eväitä elämälle -pilotissa ammattillisen koulutuksen opiskelijat valjastettiin promootio- ja varainhankintatyöhön teemalla "nuoret auttavat nuoria". Pelastakaa Lapset ry:n kumppaneina toimivat Raision seudun koulutuskuntayhtymä sekä Turun alueen K-supermarketit.

Promootiot järjestettiin K-supermarketeissa neljänä eri päivänä huhtikuussa. Tuolloin opiskelijat neuvovat asiakkaita pullonpalautusarpajaisiin osallistumisessa ja jakavat tietoa Eväitä elämälle -kampanjasta.

- Opiskelijat saivat projektin kautta arvokasta kokemusta työelämästä, järjestötoiminnasta ja asiakaskohtaamisesta, kertoo Raision seudun koulutuskuntayhtymän yritystoiminnan opettaja Ari Tornberg.

- Opiskelijoille kertyi myös osaamispisteitä sekä kullanarvoisia kontakteja paikallisiin kauppiaisiin, lisää Ari.

Kaikki hyötyvät

- Pullonpalautusarpajaisista hyötyvät sekä autettavat että auttajat. Palautusarpajaiset tukevat K-ruokakauppojen tekemää pitkäjänteistä vastuullisuustyötä tarjoamalla myös asiakkailleen helpon tavan tehdä hyvää nuorten auttamiseksi. Toisaalta konsepti tuo myös jännittävän ja elämyksellisen asiakaskokemuksen Turun ja lähialueen K-supermarketeihin, kertoo Keskon vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Oppilaitosyhteistyöpilotin tavoitteena on löytää toimintamalli, jonka voi monistaa K-kauppiaille ja ammatillisen koulutuksen järjestäjille valtakunnallisesti.

Palauttamalla pantilliset pullot ja tölkit Eväitä elämälle -panttiarpajaisautomaattiin asiakas voi halutessaan osallistua arpajaisiin. Pullonpalautusarpajaisten päävoittona on 100 000 euron lahjakortti. 100, 10 ja 5 euron pikavoittoja on jaossa yhteensä 117 500 kpl ja ne voi käyttää heti kaupassa. Arpajaisten tuottamat varat auttavat Eväitä elämälle -ohjelman kautta oman alueen vähävaraisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastusmahdollisuuksia.

Lue myös: Köyhänkin perheen lapsella on oikeus koulutukseen

Takaisin ylös