Time-lehti selvitti maailman 500 vastuullisinta yritystä ensimmäistä kertaa – Suomesta mukana 13 yritystä, Kesko Suomen vastuullisin kaupan alan yritys

Time-lehti on listannut maailman vastuullisimmat yritykset laajan tutkimuksen perusteella. Ensimmäistä kertaa tehdyssä selvityksessä 13 suomalaista yritystä nousi maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon. Kesko on suomalaisista kaupan alan yrityksistä paras ja maailmanlaajuisesti toimialansa 10:nneksi vastuullisin.

Time-lehti ja Statista-tutkimusyritys tekivät ensimmäisen, laajan vastuullisuustutkimuksen edistääkseen vastuullisuutta ja vastuullisia toimintatapoja.

Maailman 5 000 johtavaa yritystä arvioitiin yli 20 ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun kriteerin pohjalta. Tarkastelussa selvitettiin muun muassa yritysten päästötavoitteita, energiatehokkuutta, henkilöstön monimuotoisuutta ja vaihtuvuutta sekä työturvallisuutta.

Suomalaisyritykset menestyivät tutkimuksessa erinomaisesti: vastuullisimpien yritysten listalle nousi 13 suomalaista yritystä, joista korkeimmille sijoille ylsivät Elisa (66.), Kesko (124.), Kone (125.) ja Nokia (126.). Kesko on tutkimuksen mukaan Suomen vastuullisin kaupan alan yritys ja maailmanlaajuisesti toimialansa 10:nneksi vastuullisin.  

”Suomalaisten yritysten erinomainen sijoitus kansainvälisissä vastuullisuusarvioissa kertoo yritystemme vastuullisuustyön korkeasta tasosta. Esimerkiksi me K-ryhmässä vähennämme määrätietoisesti oman toimintamme ja myymiemme tuotteiden päästöjä, lisäämme terveellisiä vaihtoehtoja ruokakauppojemme valikoimiin, tarjoamme vihreää siirtymää edistäviä tuotteita rakentamisen ja talotekniikan toimialalla sekä kasvatamme jatkuvasti sähköautojen latausverkostoamme”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Kaupan alalta (Retail, Wholesale and Consumer Goods) listalle valittiin yhteensä 31 yritystä, joista kolme on Suomesta: Kesko, Fiskars (410.) ja Huhtamäki (441.).

Yli puolet maailman vastuullisimmista yrityksistä sijaitsee Yhdysvalloissa, Japanissa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Eniten vastuullisiksi arvioituja yrityksiä toimii pankki-, rahoitus- ja vakuutusalalla tai teollisuudessa.

Lisätietoja:
Vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, puh. +358 1053 22536, matti.kalervo@kesko.fi
Sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola, Kesko, puh. +358 1053 23540, hanna.jaakkola@kesko.fi
K-ryhmän viestintä, puh. +358 1053 50200, viestinta@kesko.fi

TIME-lehden World’s Most Sustainable Companies 2024 -lista: World's Most Sustainable Companies 2024 | TIME

JAKELU

Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia kaupan alan toimijoita ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

Takaisin ylös