Joulun herkut matkaan kaupasta joko ennen aamuyhdeksää tai iltakuuden jälkeen – K-ryhmän ruokakaupat valmistautuvat jouluun historiallisen laajoilla palvelutiskiaukioloilla

Perinteisesti joulunajan vilkkain kauppa-aika on aatonaattona iltapäiväyhden ja -kolmen välillä. K-ryhmän kauppiaat haluavat taata asiakkailleen mahdollisimman sujuvan ja turvallisen asioinnin myös vuoden suurimman juhlan alla. Tarpeeseen vastataan ennätyslaajoilla aukioloajoilla – osa kaupoista pitää myös palvelutiskinsä auki läpi yön.

Valmistautuminen joulunaikaan käy kiivaana kodeissa ja kaupoissa. Kun yhä useampi viettää joulunsa kotioloissa, joulun valmistautumiseen odotetaan käytettävän keskimääräistä enemmän aikaa. K-ryhmässä halutaan varmistaa asiakkaille ja henkilökunnalle mahdollisimman turvallinen asiointi. Kymmenet K-Citymarketit ja K-Supermarketit eri puolilla Suomea laajentavat aukioloaikojaan joulunalusviikolla. Useimmat kaupat avaavat lisää asiointitunteja sekä aukiolon alku- että loppupäähän.

”Yleissääntönä voi sanoa, että jos haluaa välttää joulun ruuhkat, kauppaan kannattaa tulla joko ennen aamuyhdeksää tai iltakuuden jälkeen. Tänä jouluna omaa asiointia voi useissa kaupoissa jakaa ennätyksellisen laajalle ajalle, juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii. Jouluna 2020 palvelemme erityisen laajoilla aukioloilla. Erityisesti palvelutiskit palvelevat historiallisen laajasti: joulukalat voi useasta kaupasta ostaa vaikka aamuyöllä” K-Citymarket-ketjun johtaja Ari Sääksmäki kertoo.

Laajat aukiolot paitsi helpottavat jouluun liittyvää kiirettä, myös mahdollistavat turvallisempaa asiointia. Jouluun liittyvien turvatoimien suunnittelu on aloitettu jo hyvissä ajoin.

”Jo olemassa olevien turvatoimien lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota palvelutiskin edustaan,  joka tehdään mahdollisimman väljäksi ja turvavälit huomioivaksi. Olemme myös varautuneet pitämään kaikki kassat auki asiointiväljyyttä luodaksemme”, Sääksmäki lisää.

Verkkokaupan rooli kasvaa myös jouluna

Suomalaiset ovat käyttäneet ruoan verkkokauppapalveluita koronavuonna ennätyksellisen paljon. Verkkokaupan odotetaan olevan isommassa roolissa jouluna myös K-ryhmässä, ja sen merkitys tulee korostumaan.

”Nähtävissä on, että ihmiset myös tilaavat jo hyvissä ajoin tarpeita jouluksi. Suuret ostokset on kätevä tilata verkosta ja tarvittaessa täydentää kivijalasta.  Ruoan verkkokauppaverkostomme on laaja, sillä palvelua tarjoaa jo noin 460 K-ruokakauppaa. Suosittelen kuitenkin varaamaan toimituksen jo hyvissä ajoin etukäteen: tilausta voi muokata aina toimitusta edeltävään iltaan asti”, Sääksmäki sanoo.

Pääkaupunkiseudulla K-Citymarketit Helsinki Easton, Helsinki Ruoholahti, Vantaa Tammisto, Vantaa Jumbo, Vantaa Koivukylä, Espoo Iso Omena ja Espoo Sello sekä K-Supermarketit Yliveto Vantaa Tikkurila, Mustapekka Helsinki Oulunkylä ja Saari Helsinki Laajasalo avaavat ovensa ympärivuorokautisesti jouluviikolla.

K-Citymarket Jumbo ja K-Supermarketit Yliveto, Saari ja Mustapekka avaavat palvelutiskinsä palvelemaan myös yöaikaan koko jouluviikoksi: 21.-24.12. K-Citymarketit Easton, Ruoholahti, Tammisto ja Koivukylä avaavat palvelutiskinsä ympärivuorokautisesti 22.-23.12.

Ympärivuorokautisiin aukioloaikoihin siirtyvät joulunajaksi myös muun muassa K-Citymarketit Järvenpää ja Mikkeli.  Normaalistikin 24/7 palvelevat kellon ympäri myös jouluna K-Citymarket Turku Kupittaa ja K-Citymarket Pirkkala. Tarkista oman lähikauppasi aukiolot osoitteesta www.k-ruoka.fi, K-Ruoka-sovelluksesta tai lähikauppasi Facebook-sivuilta.

Takaisin ylös