K-ryhmä ennustaa: Pionista ja hortensiasta uudet äitienpäiväsuosikit

”Viime kesänä alkaneen suuren suosion perusteella ennustamme pionista ja hortensiasta tämän äitienpäivän myyntihittejä. Muutosta suomalaisten kukkamaussa ajavat erityisesti nuoret, joiden keskuudessa kukkien suosio kasvaa voimakkaasti vuosi vuodelta”, Keskon kukkien osto- ja myyntipäällikkö Liisa Myllylä kertoo.

K:n suosituimmat kukat tukevat Reilua kauppaa

Vaikka uutuuksien myynti kasvaa, Reilun kaupan ruusut ja kotimaiset tulppaanit ovat edelleen K-ruokakauppojen myydyimpiä kukkia. Suomen suosituin Reilun kaupan tuote on Pirkka Reilun kaupan ruusu. Äitienpäiväviikolla Pirkka Reilun kaupan ruusuja myydään vuosittain noin 1,4 miljoonaa kappaletta.

K-ruokakauppojen myymistä Reilun kaupan kukista on kertynyt paikallisyhteisöjen sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää vuosina 2008–2017 yhteensä yli 1,8 miljoonaa euroa. Reilun kaupan lisä on vaikuttanut suuresti esimerkiksi Kenian kukkatiloilla työskentelevien naisten ja heidän perheidensä elämään. Reilun kaupan lisillä on kunnostettu ja laajennettu koulua ja päiväkotia sekä hankittu keittiötarvikkeita kuten helloja.

Suomalaisten kukkainto vaihtelee: Ahvenanmaalla leikkokukat suosituimpia

Kevään monet juhlat äitienpäivästä koulujen päättäjäisiin ovat kukkamyynnin sesonkiaikaa. Riippumatta siitä, saako saaja perinteisiä kukkia tai trendikukkia, usein lahjakimppuna annetaan leikkokukkia.

K-ryhmän asiakasdata kertoo, että Ahvenanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Pohjanmaalla ostetaan suhteellisesti eniten leikkokukkia. Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Lapissa kukkia ostetaan vähiten.

  1. Ahvenanmaa / Suomen kaupungeista Maarianhaminassa leikkokukkia myydään suhteellisesti eniten
  2. Pohjois-Karjala / Suomen suurimmista kaupungeista Joensuussa ostetaan suhteellisesti eniten kukkia
  3. Pohjois-Pohjanmaa / Kempele osuu paikkakunnista tarkimmin Suomen keskiarvoon
  4. Pohjanmaa / Kristiinankaupungissa kukkien myynti on Suomen kunnista viidenneksi suurinta
  5. Uusimaa / Inkoossa leikkokukkien myynti on Suomen kunnista kuudenneksi suurinta
  6. Keski-Pohjanmaa
  7. Etelä-Karjala
  8. Keski-Suomi
  9. Päijät-Häme
  10. Kainuu
  11. Satakunta
  12. Etelä-Savo
  13. Kymenlaakso
  14. Pohjois-Savo / Poikkeus Pohjois-Savossa on Tervo, jossa kukkien myynti on Suomen kunnista neljänneksi suurinta
  15. Varsinais-Suomi / Suomen kaupungeista Naantalissa myydään toiseksi eniten leikkokukkia mutta Paimiossa kaikkein vähiten
  16. Etelä-Pohjanmaa
  17. Pirkanmaa / Isoista kaupungeista Tampereella ostetaan suhteellisesti vähiten leikkokukkia
  18. Lappi / Kaikista Suomen kunnista suhteellisesti vähiten kukkia ostetaan Utsjoella. Viiden vähiten kukkia ostavan kunnan suoran täydentävät Enontekiö, Inari, Kolari ja Pelkosenniemi.
  19. Kanta-Häme / Viiden lappilaiskunnan jälkeen seuraavaksi vähiten kukkia ostetaan Lopin kunnassa
Takaisin ylös