K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Kauppiasvalmennuksen lähijaksoilta boostia opiskeluun

Maija Rautakorpi | 08.08.2018

Kauppiasvalmennusta on nyt takana useampi kuukausi. Olen päässyt kaupassa tutustumaan eri osastojen päivittäiseen arkeen ja nyt alkaa olemaan hyvä käsitys siitä, mitä päivittäinen tekeminen on. Kesälomakausi on tuonut mahdollisuuden päästä tuuraamaan osastonhoitajia ja tämä jos mikä on parasta oppia käytännön tekemiseen.

Osana opiskelua valmennukseen kuuluvat lähijaksot. Minulla näitä on nyt takana kaksi ja muutama vielä edessä. Pari viikkoa ennen lähijakson alkua tuli palauttaa ennakkotehtävät, jotka oleellisesti liittyvät jaksolla käytäviin aiheisiin. Näin asioihin ja aiheisiin tulee perehdyttyä etukäteen ja myös lähijakson luennoilta saa paljon enemmän irti. Ajatuksia aiheista on muodostunut jo etukäteen ja mahdollisiin kysymyksiin saa vastauksia. Luennoille on jo itselle olemassa omat odotusarvot, motivaatio aktiiviseen osallistumiseen valmis ja esityksistä saimmekin aikaan hyviä keskusteluja asiantuntijan ollessa paikalla.

Itselle ehdottomasti mielenkiintoisimpia aiheita olivat DISC-analyysi, lakimiehen luento työsuhdeasioista, riskienhallinta sekä kauppiaan puheenvuoro. DISC-analyysin pohjalta sai hyviä työkaluja itsensä kehittämiseen sekä työkaluja tulevaan esimiestyöhön. Tätä ajatusmaailmaa on ollut mielenkiintoista peilata harjoittelupaikan työyhteisöön ja tunnistaa erilaisia ihmistyyppejä. Asian esittämistyylillä erilaisille persoonille on iso merkitys, jotta päästään haluttuun lopputulokseen eikä tahtomattaan aiheuta päinvastaista reaktiota. Työsuhdeasiat ja riskienhallinta -luennot pitivät sisällään paljon käytännön esimerkkejä sekä aitoja tilanteita joihin varmasti jokainen kauppias törmää jossain vaiheessa työuraansa. Tilanteet ovat yleensä myös yllättäviä ja niihin tulee osata reagoida heti eikä vasta huomenna.

Lähijakson anti on hyvä pohjatieto tulevaisuuteen eikä jokaista asiaa tarvitse oppia kantapään kautta. Kauppiaan puheenvuoro elävästä elämästä sekä oman uran kehityksestä oli äärimmäisen innostava. Ennen kaikkea tämä puheenvuoro mursi monta lukkoa omalta kohdalta monikauppamallista. Aiemmin olen ehkä vieroksunut ajatusta, mutta tätä nykyä pidän vaihtoehtoa äärimmäisen mielenkiintoisena.

Yksi lähijakson parhaita puolia on tutustuminen muihin tuleviin kauppiaisiin. Ennen ensimmäistä valmennusjaksoa koin jännitystä, minkälainen ryhmä meitä on ja kuinka päivät kuluvat täysin uusien ihmisten kanssa. Tämän asian kohdalla koin erittäin positiivisen yllätyksen. Siitä huolimatta, että jokaisella on oma taustansa ja lähtökohdat voivat olla hyvinkin erilaisia, jotain samaa meissä kaikissa on. Tutustuminen oli hyvin mutkatonta ja samanhenkisyys oli läsnä ensitervehdyksestä alkaen.

Lähijakso kului kuin siivillä. Päivän luennot olivat täynnä mielenkiintoista asiaa ja illat sai ammentaa kokemuksia työstä sekä opiskelusta ja myös jokaisen henkilökohtaisesta elämästä. Toiselle lähijaksolle osallistui aivan eri fiiliksillä kuin ensimmäiselle. Odotin innolla muiden tapaamista ja lisäksi tuli uusiakin tuttavuuksia. Aikajanan opiskelu sujui rennossa ilmapiirissä ja ilman turhaa jännitystä syntyi hyvää keskustelua aiheesta ja kokemustenvaihtoa käytännön tekemisestä. Ennen kaikkea tässä odottaa innolla hetkeä, kun kaikilla on omat kaupat. Mielenkiinnolla odotan kuinka jokaisen meidän persoona tulee näkymään, kun pääsee itseään toteuttamaan omassa yrityksessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lähijaksot antavat pelkkää hyvää monessa eri muodossa. Nostin muutaman luennon esille, mutta yhtäkään luentoa en olisi jättänyt pois. Jaksot on hyvin rakennettu asiasisällön suhteen ja onnistuneesti toteutettu. Arki vie herkästä mennessään ja varsinkin näin kesäaikaan huomaa, että päivät täyttyvät huomaamatta kaikella muulla tekemisellä kuin opiskelulla. Lähijaksot konkretisoivat tulevaa ja kokemustenvaihto muiden etenemisestä opiskelujen suhteen luo positiivista joukkopainetta tehtävien pariin palaamiselle. Kaikki nämä tekijät yhdessä tuovat boostia opiskeluun ja päivä päivältä ollaan askeleen lähempänä omaa kauppaa.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös