K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Uusi kauppiasblogisti esittäytyy

Ilari Kontsas | 08.10.2014

Hei! Olen Ilari Kontsas, K-ruokakauppias.fi –sivuston uusin kauppiasblogisti. Aloitin K-ruokakauppiaana helmikuussa 2014 K-supermarket Jalasjärvellä Etelä-Pohjanmaalla. Kauppapaikkaa tarjottiin minulle, kun edeltäjälleni Markus Tuomelle tuli mahdollisuus siirtyä luotsaamaan K-supermarket Kuljun Kartanoa Lempäälään. Lyhyen harkinta-ajan jälkeen päätin vastata huutoon ja paluumuuttaa lähelle synnyinseutujani.

Olen kotoisin Jalasjärven naapuripitäjästä Kurikasta, joten K-supermarket Jalasjärvi sai itselleen pohjalaisen isännän. Ennen kauppiasurani aloitusta ehdin viettää lähes kymmenen vuotta Tampereella opintojen ja työelämän parissa, mutta vietetty aika hämäläisten keskuudessa ei ollut täysin vierottanut minua lakeuksista. Kotiin oli mukava palata.

Tampereella opiskelin kauppatieteitä yliopistossa ja siinä ohessa tein töitä monenlaisissa ympäristöissä mm. vanhempieni rautakaupassa, lähettiyrityksessä, postissa ja vakuutusyhtiössä. Pisin työkeikkani oli noin yhdeksän kuukauden komennus Kosovossa Suomalaisessa kriisinhallintajoukossa vuosina 2009-2010.  Ekonomiksi valmistuin alkuvuodesta 2013, mutta päätös lähteä kauppiasuralle oli kypsynyt jo ennen tätä.

Ensikosketukseni päivittäistavarakauppaan sain Kosovosta kotiuduttuani, kun aloitin työskentelyn K-market Mestarissa Tampereella kauppiaspariskunta Hakala & Janhusen alaisuudessa. Työkokemus oli rohkaiseva ja uskaltauduin hakeutua Ruokakeskon kauppiasvalmennukseen. Varsinaisen kauppiasharjoittelun aloitin loppuvuodesta 2012 ja suoritin sen K-supermarket HerkkuDuossa Tampereella kauppias Teemu Virtasen ja HerkkuDuon ammattimaisen henkilökunnan ohjauksessa. Kauppiasvalmennuksen päätösjuhlia vietin yhdessä parinkymmenen kollegan kanssa loppusyksystä 2013 ja – kuten edellä tulikin jo mainittua – kauppiasurani pääsi kunnolla starttiin helmikuussa 2014 aloittaessani K-supermarket-kauppiaana Jalasjärvellä.

Tulevissa blogipäivityksissäni tulen tarkastelemaan päivittäistavarakaupan arkea, kehitystä ja liiketoimintaa sekä K-kauppiasyrittäjyyttä omasta näkökulmastani. Toivon, että tekstini onnistuvat välittämään lukijalle ymmärrystä ennen kaikkea siitä, kuinka monipuolisesta ja haastavasta alasta päivittäistavarakaupassa onkaan kyse. Antoisia lukuhetkiä!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös