K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Perheyrittäjät opiskelemassa

Teppo Kylmä | 01.10.2014

Hotelli Haaga

 

Tehokasta työskentelyä

Miten kauppiasperhe järjestää opiskelunsa? Kotona neljän lapsen arkea pyörittävä kauppiasvaimoni Liisa on suorittanut jo noin vuoden verran oppisopimuskoulutuksena Yrittäjän ammattitutkintoa. Ylimääräistä aikaa ei ole, joten koulutehtäviä tehdään pitkin päivää aina silloin, kun tilanne sallii. Keittiön pitkän ruokapöydän toinen pääty on jo pitkään pyhitetty Liisan kannettavalle tietokoneelle sekä erinäiselle määrälle kaikkea opiskelumateriaalia. Sähköiselle ei opintomaailma vielä näytä, ei ainakaan meidän keittiön pöydällä. Sen verran mappia ja A4-liuskaa siinä on näkynyt. Pöytä tyhjenee juhlien ja vieraiden tieltä, jolloin opintomateriaali lentää muualle.

Yhtä helppoa on järjestää lähteminen lähiopetusjaksolle Helsinkiin. Koska pienin lapsista on yhä täydellä rintaruokinnalla, en pärjää Annun kanssa yksin kotona. Vedetään pitkää tikkua kuka isovanhemmista saa/joutuu ottamaan kenetkin. Vanhin jää kotiin anopin kanssa, koska koulusta ei olla niin vaan pois. Tai jalkapallosta, jos Oskulta kysytään. No, oli koulussa myös uintiviikko, joten varmasti jäi mielellään. Kaksi viedään toisille isovanhemmille Vihtiin. Molemmat laskivat päiviä, joko mennään. Pienin tirriäinen viettää laatu-aikaa iskän kanssa Hotelli Haagassa, missä Liisa käy jokaisella tauolla imettämässä tilkan evästä, jotta Annu jaksaa iskää tai olla syömättä taas seuraavaan äidin taukoon. Luennoitsija, tässä taas yksi syy, miksi niitä taukoja pitää aika ajoin pitää!

Kuvasta näet, miten tämä teksti syntyi, tehokkaasti yhdellä kädellä..

 

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös