K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Kuukausi kauppiaana

Kristiina Kanervo | 05.12.2014

Vaikka kauppiasuralla on jo kuudes vuosi menossa niin uudessa kauppapaikassa elämä tuntuu tuoreelta ja idearikkaalta. Fiilis kaupasta on aivan superhyvä, täällä on kaikki perusasiat hienossa kunnossa ja asiakkaat aivan mahtavia. Kauppa toimii nyt aloituksen jälkeen kolmatta vuotta ja edellinen kauppias on rakentanut kaupalle loistavan maineen. Kaupassa kaikki toimii hämmästyttävän samanlailla kuin edellisessäkin, tavarat löytyvät tutuista paikoista ja leivinjauheet tai liivatteet ovat siellä rusinoiden vieressä missä ne ovat olleet vanhassakin kauppapaikassa. Asiakkaiden kanssa on välillä koomisia tilanteita kun kauppias ei tiedä yhtään onko jotain pyydettyä tuotetta kaupan valikoimassa, on etsitty niin pihlajanmarjahyytelöä kuin punakaalisalaattiakin. Tässä kohtaa on kovin tyytyväinen että on yrittäjänä ketjussa jossa konsepti toimii ja asiat tehdään tutulla tavalla ja tietyillä säännöillä paikasta huolimatta.

Kauppiaan työhön liittyy paljon sidosryhmien edustajien tapaamisia ja nyt niitä onkin ollut urakalla. Koitan löytää aina pienen hetken kaikille tavarantoimittajille jotta pääsen käsitykseen mitkä tuotteet ovat juuri täällä kaupassa tärkeitä ja mitä asiakkaat meiltä haluaisivat ostaa. Muutamien tavarantoimittajien edustajien kanssa on ehditty luomaan jo vuosien asiakassuhde kauppiasharjoittelun ajoista lähtien ja onkin ilo tavata näitä ihmisiä myös täällä uudessa kaupassa pitkästä aikaa. Yksikin edustaja muisti lähes 8 vuoden takaa erään kauppiasharjoittelun ajan myyntitehtävän jonka olin hänen kanssaan toteuttanut aikoinaan harjoittelukaupassa. Nyt sitä myyntityötä tehdään sitten taas kerran ihan tosissaan kaupankäynnin edistämiseksi.

Kauppiuus on ihmeellinen juttu, vaikka olinkin hetken ilman kauppaa ihan tyytyväisenä kotona downshiftaamassa niin nyt en taas pysty kuvittelemaankaan elämää ilman tätä. Siitäkin huolimatta että nyt on taas menty kuukausi 10-12 tuntisia työpäiviä tehden ja ilman vapaapäiviä. Itsenäisyyspäivää odotellessa, pieni hengähdys ennen joulua tekee hyvää.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös