K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

K-market Kanneli, lähikauppasi maailmalla

Teppo Kylmä | 24.02.2014

Kuten aiemmin on jo tullut todettua, meidän asiakkaat ovat hyvin oppineet, että meiltä saa palvelua. Viimeisin erikoispyyntö tuli tuosta ihan läheltä, nimittäin Portugalista! Puhelin soi, numero oli hieman oudon muotoinen. Asiakkaamme soittaa etelän lämmöstä. Hänen ruisleipävarastonsa oli päässyt loppumaan.

Meidän ruisleipä-asiakkaamme viettää talvet Portugalissa ja asuu kesät täällä Lappeenrannassa. Aiemmin syksyllä hän pyysi meitä tilaamaan kasan Oululaisen jälkiuunipalaa, mitkä pakattiin täällä pahvilaatikkoon. Asiakas silloin itse postitti ne lähtöpäivänään itselleen talvikotiinsa, missä hän ne säilyttää pakastimessa. Lieneekö koti-ikävissään tai muuten herkutellessaan, talven varalle ajateltu ruisleipävarasto oli kuitenkin päässyt loppumaan. Niinpä hän kaivoi käsiinsä lähikauppansa numeron ja kokeili kepillä jäätä.

Tilaus tehtiin, 36 pussia herkullista leipää pakattiin laatikkoon ja vietiin postiin tiistai-aamuna. Leipien maksaminen hoitui Suomessa asuvan tutun avulla. Asiakas soitti perjantaina hyvin liikuttuneena, että jälkiuunipala-lähetys oli tullut ehjänä perille saakka. Hän lupasi tulla kesällä meitä taas tapaamaan ja vielä erikseen kiittämään hänen auttamisestaan. Ja varmaan syksyllä taas pakataan laatikkoon hänelle matkaevästä.

Näiden ruokamassojen ympärillä sitä herkästi kadottaa ajatuksen siitä, mikä tiettyjen ruokien tai perinteiden merkitys voi parhaimmillaan olla. Voi vain kuvitella, miten iso asia tämä ruisleipälähetys saajalle oli. Tuli myös mieleen, kuinka ikävä Suomalaista puhdasta ruokaa voisi olla, jos ei asuisi täällä..

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös