K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Mansikoita ja uusia perunoita

Juha Mikkola | 27.06.2013

 Kesä on kauneimmillaan ja kylmälaiterikot suurimmillaan.  Nyt ollaan meillä käyty kaikki laitteet ainakin kertaalleen lävitse huoltomiehen kanssa joten hiukan on huonoa tuuriakin ollut laitteiden osalta.  Kesähelteet kun laittavat kylmäkoneistot äärirajoille mutta olemme myös päässeet nauttimaan kesäkaupasta. 

Juhannus tuli ja meni. Ennen juhannusta kiireiden keskellä huolehdimme myös joulun makeis,- ja joulukinkkutilaukset. Kuulostaa hieman aikaiselta mutta ennakot on tehtävä jos meinaa kinkkua ja konvehteja saada joulumyyntiin. Nyt on kuitenkin vielä kesää jäljellä ja toivottavasti monta helteistä myyntipäivää edessä.

Kuten muissakin kaupoissa, kesälomat pyörivät meilläkin ja puolisoni kanssa olemme tuuraamassa hieman joka vuoroa ja tehtävää.  Päivään mahtuu monen moista, pullohuoneen tyhjentämisestä toimistohommiin. Kuten joulumakeisten ja kinkkujenkin suhteen kauppiaan on tärkeää olla ajan hermolla ja huolehtia siitä että jokakesäiset hittituotteet saadaan hyvissä ajoin myyntiin, juuri kun tuotteen sesonki alkaa tai mieluummin jo hieman aiemminkin. Ensimmäiset kyselyt uusista perunoista tuli asiakkailta jo hyvissä ajoin ennen juhannusta ja olikin hienoa että meillä niitä oli tarjolla. Nyt alkaa mansikoiden aika. Toukokuun poikkeuksellisen lämpimistä ilmoita johtuen kotimaista mansikkaa saadaan etuajassa.

Meillä K-kauppiailla on vapaus hankkia tuotteita pientuottajilta myyntiin joka on todella hyvä kilpailuetu kilpailijoihimme verrattuna.  Tänään soittelimmekin paikallisille mansikanviljelijöille joko mansikat ovat kypsyneet myyntikuntoon.  Mikä sen hienompaa kuin myydä lähialueen tuotteita sillä niille on kysyntää. Luomu- ja lähiruoka ovat vakiintumassa trendistä pysyväksi ilmiöksi. Asiakkaiden kiinnostus lähiruokaan näkyy jo joka tuoteryhmässä ja uskon että kiinnostus vain kasvaa tulevaisuudessa.

Viikon vaihteessa paikkakunnallamme on kesäfestivaalit ja ihmiset juhlatuulella. Suomen suvi on kauneimmillaan ja toivottavasti edessä on vielä monta helteistä kauppapäivää jäljellä.  Nauttikaa kesästä ja muistakaa syödä mansikoita ja uusia perunoita.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös