K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Kun kauppa on mukana kaikkialla!

16.04.2013

Kauppias ei useinkaan joudu viemään töitään kotiin, mutta ajatukset kaupan asioista saattavat paukahtaa päähän keskellä yötä. Viimeaikoina näin on päässyt käymään jo turhan usein. Syynä öisiin pohdiskeluihin kaupan asioista ovat olleet yhteensattumat ja erinäiset ongelmat kaupan arjessa, joita sitten puoliunessa koittaa aamuyön tunteina ratkaista. Työstressinhän sanotaan näkyvän öisinä heräilyinä, mutta itsestäni tuntuu että parhaat oivallukset syntyvät juuri öisin.       

Kauppiasuran alkuaikoina murehti aivan erilaisista asioista kuin nykyään, ennen sitä mietti että riittääkö tarjousmakkara, mutta nyt on menty aivan eri tasolle ja nyt öisin herää pohdiskelemaan vaikkapa työntekijöitä ja heidän hyvinvointiaan töissä. Olen luonteeltani sellainen, että en murehdi töitä juurikaan kotona, mutta valitettavasti puhelimen soidessa yhdeksältä illalla sairausloman takia, menee koko illan ajatukset taas seuraavaan työpäivään ja miten siitä selvitään kun tärkeä työntekijä on poissa pelistä. Kauppa on kokonaisvaltaisesti elämässä mukana, joskus asioita hoitaa lenkkipolulla puhelimitse tai etäyhteydellä kotoa. Vapaus valita koiran kanssa lenkki keskellä päivää on toisaalta sitä, mitä moni varmaan työssään kaipaisi. Meillä kauppiailla on se mahdollisuus, tosin useimmiten sen mahdollisuuden valita työaikansa käyttääkin olemalla aina töissä, liikaa.

Tapasin muuten juuri kauppiaan, joka muistaa uskomattomalla tavalla vuosien takaa myyntilukuja kampanjoista ja päivämyynneistä, itse en jää näitä pohtimaan kovinkaan pitkään vaan ilmeisesti naisille tyypilliseen tapaan murehdin lähinnä ihmissuhteita ja työyhteisön toimivuutta ja tehokkuutta. Näköjään toinen kauppias muistaa numerot vielä vuosien takaa, toinen unohtaa mitättömiltä tuntuvan kahvikampanjan hetkessä. Nainen esimiehenä on herkempi havaitsemaan työyhteisön ongelmia ja jää enemmän myös pohtimaan niitä- toisin kuin joku toinen saattaa murehtia raha-asioita tai kylmälaitteiden kestävyyttä. Niistä tulikin mieleen, että on kylmälaitteiden keväthuollon aika sillä jäätelökausi on tulossa ja pakastimien tulee toimia kovassakin helteessä aiheuttamatta kauppiaalle lisähuolia keskellä yötä. Hellepäiviä odotellessa!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös