K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Joulusesonkia pukkaa

Teppo Kylmä | 08.11.2013

Kalenterit ja muutkin ihanat jouluntuoksuiset herkut ovat täyttäneet myymälän massapaikat ja hyllypäädyt. Ennakot suurimman osan tuotteiden tilaamisesta on tehty jo kesähelteillä, jolloin ei ollut vielä ripaustakaan jouluntuntua ilmassa. Nyt lisääntyvät jouluvalot tuovat vähän valon rippeitä tähän synkkään ja sateiseen (alku talven) syysilmaan.
Joka vuosi uutisoidaan siitä harmista, jonka “aina vain aikaistuva”- joulu aiheuttaa. Toisille kun oikea joulunaika on vain ja ainoastaan muutama päivä ennen ja jälkeen jouluaaton.
Kuitenkin joulutuotteiden tulo kauppaan on monelle odotettu ajankohta. Saa vain tämän vuodenajan makuherkkuja sekä arkeen että juhlaan, viemisiksi sopivissa suklaapakkauksissa on valikoimaa ja miksei voi jo etukäteen hankkia osan pukinkonttiin menevistä maistuvista lahjoistakin, ja välttää näin edes osan joulukiireistä.
Todellisuudessa hitusen aikaistettu aikataulu helpottaa myös kaupan arkea. Ainakin meillä, suklaamassan tulo aikataulutettiin keskikuukaudelle, jolloin on (ainakin on olevinaan) hieman rauhallisempaa. Näin esillepanolle on aikaa sekä tilaa enemmän. Suklaat myös otettiin ennen isänpäivää, jotta mahdollisimman moni isi pääsisi näistä herkuista jo nauttimaan :)
Ei meilläkään kaupassa vielä joululaulut soi, eikä kuuset nökötä vielä koristeina. Jouluvalotkin laitetaan ikkunaan vasta kaupungin joulunavauksen yhteydessä. Jouluihmisille annetaan kuitenkin mahdollisuus hössöttää ja nauttia tästä synkästä Lappeenrannasta piparin tuoksussa ja kynttilöiden valossa. Ilman, että kukaan sanoo heidän nauttivan liian aikaisin.

Maistuvaa joulunodotusta!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös