K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Jouluna paistetaan aina monta kinkkua

02.01.2013

 

Meillä Kuljun Kartanossa joulun aika tarkoittaa ylimääräistä kiirettä erilaisten pyhien takia, sillä kauppamme on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Vaikka kauppa onkin asutuksen keskellä, olemme onnistuneet pysyttelemään asemakaavan ulkopuolella ja haja-asutusalueilla on vapaat aukioloajat kaupan kokoluokasta riippumatta. Kauppiaalle tämä tietää ylimääräistä stressiä sen takia, että pyhäpäivinä ei saa kuormia mutta tavaran pitäisi riittää kaikkina kauppapäivinä ja homman toimia vaikka välillä ruuhkat ovat niin suuria, että pihaan ei meinaa mahtua autolla.

    Pyhäpäivinä meille tulee asiakkaita ympäri Pirkanmaata, kun olemme usein ainut kauppa avoinna koko alueella. Tänä vuonna hauskin tapaus oli, kun eräs tyttö lähti hakemaan pyhäinpäivänä bussilla etanoita Tampereelta asti. Siinä selviteltiin puhelimessa moneen kertaan liikkuuko tänne edes mikään julkinen kulkuväline, jotta etanat saataisiin tytölle. Mehän emme kyseenalaista miksi ne etanat juuri silloin piti saada kun koko Pirkanmaan kaikki kaupat ovat kiinni vaan yritämme parhaamme mukaan asiassa auttaa.

 

Kauppiaana olen itse melkein kaikki pyhät töissä jo senkin takia, että haluan nähdä onko työvuorosuunnittelu ja tavarapeli onnistunutta. Joskus joku on kysynyt, onko kauppiaan pakko olla aina töissä, mutta itse nautin vaikkapa jouluaaton hiljaisesta aamuhetkestä kaupalla ennen kuin ovet avataan ja saan varmistaa että kaikki on valmista asiakkaita varten. Mukava on myös tietää, että pystyn näin antamaan perheelliselle työntekijälle vapaapäivän, sillä itselleni kun pyhänä töihin tulo ei ole sen ihmeellisempää kuin minään muunakaan päivänä.

 

     Nyt taidan tästä lähteä kinkunpaisto hommiin, sillä tänä vuonna tuli tilattua hiukan liikaa kinkkuja ja niitähän sitten pitää itselleen paistella. Testattu on, että 17 tuntia miedolla lämmöllä paistettu kinkku on todella mehukasta ja monta kertaa kun harjottelee niin kyllä sieltä se täydellinenkin kinkku uunista saadaan! Tämän kinkun jälkeen voi unohtaa taas hetkeksi joulun ja alkaa keskittymään muihin juttuihin. Onneksi suomalainen kalenteri on täynnä erilaisia ruokajuhlia joista seuraava varmaan on Runeberginpäivä torttuineen ja josta jatketaan laskiaista ja ystävänpäivää kohti. Jos se ei muuten vielä ole selvinnyt, niin rakkaus ruokaa ja ruoanlaittoa kohtaan on meillä kauppiailla aika suurta!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös