K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Ensimmäinen vuosi kauppiaana

Sasu Hamina | 29.07.2013

Lauantaina kesäkuun 2. päivänä 2012 vastaanotin K-market Roihuvuoren edelliseltä kauppiaalta. Olimme juuri saaneet inventoitua kaikki kaupan tuotteet ja jäin yksin kauppaan muiden lähdettyä. Kiertäessäni ympäri tyhjää kauppaa, mietin: ”Tästä se nyt alkaa!”.

Sunnuntaina saavuin aikaisin kaupalle tekemään kauppiasvaihdoksen toimistohommia ja suunnittelemaan tulevaa viikkoa. Olin innoissani, kun pieni poika Jouluaattona. Pääsisin toteuttamaan muutamassa viikossa kasaamaani toimintasuunnitelmaa käytännössä. Mutta ensin minun oli keskityttävä henkilökunnan kouluttamiseen, koska koko osastohenkilökunnallani oli ainoastaan kokemusta kassatyöskentelystä.

Ensimmäiset viikot menivät todella nopeasti. Omia viikkotyötunteja kertyi 80-100 ja ensimmäisen vapaapäivän vietin n. 3 kuukauden jälkeen. Tänä aikana olin jo ehtinyt muokkaamaan aiemmin tekemääni toimintasuunnitelmaa tekemieni havaintojen perusteella sekä aloittanut tämän suunnitelman jalkauttamisen henkilökunnan tietoisuuteen. Myös jokaiselle alkoi hahmottumaan tarkemmat toimenkuvat ja kaupan rutiinit alkoivat olemaan tuttuja.

Yhdessä henkilökuntani kanssa olimme luottavaisia siihen, että valitsemamme suunta oli oikea ja uusia kanta-asiakkaita saimme joka viikko lisää. Yhä useampi uskaltautui käymään kaupassamme, joko ohikulku matkalla tai kuultuaan tuttaviltaan kauppiaan vaihtuneen. Monet asiakkaat alkoivat tunnistamaan minut uudeksi kauppiaaksi, vaikka vielä pari viikkoa sitten eräs rouva asioi meillä pitkästä aikaa, huomasi kaupan muuttuneen ja kysyi kauankohan olen ollut kauppiaana. Asiakkaiden kannustava palaute onkin saanut jaksamaan tiukemmissakin tilanteissa eteenpäin.

Vaikka ensimmäinen vuoteni kauppiaana on ollut todella raskas, niin on se myös ollut antoisakin. Olen päässyt tutustumaan mahtaviin ihmisiin, päässyt osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja huomannut henkilökuntani kehittyneen vuoden aikana todella paljon.

 

Viimeisten viikkojen aikana olen käyttänyt paljon vapaa-aikaani kiertämällä muiden kauppiaiden kauppoja ja keräämällä uusia ideoita ja kokemuksia. Joten tiedänkin jo hiukan mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta odotan todella innokkaasti, mitä muuta se tuokaan tullessaan!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös