K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Kultaiset kahvikupit Pauligin paahtimolla

05.12.2012

Kahvista harrastusmielessä innostuneena päädyin Pauligin baristakurssille oppimaan uutta kahvin maailmasta. Pauligin paahtimo on upea paikka ja ammatillisestikin oli kiva kuulla miten maan suosituin Juhla Mokka saa alkunsa. Harva tietää kuinka laadukasta kahvia suomessa oikeasti juodaan, olemme yksi maailman vaativimmista kahvinjuojakansoista ja juomme kahvia järjettömän paljon. Maailmalta kahviplantaasien parhaat pavut muuten tuodaan Suomeen, sillä meillä suosittu vaaleapaahtoinen kahvi vaatii hyvän pavun eikä Presidenttiä edes pysty paahtamaan huonoista pavuista!

Baristakurssilta palatessa kurvasin moottoritieltä suoraan kaupalle tarkistamaan kahvivalikoimaa ja tilasin vielä illalla rohkeasti hyllyyn monta uutta kahvia. Kauppiaan työssä on se mukava puoli, että mielenkiintoisia tuoteryhmiä voi kasvattaa melkein rajattomasti omien kiinnostusten mukaan. Meiltä muuten löytyy myös taatusti kylän laajin chilikastikevalikoima tästä samasta syystä. Ja sipsivalikoima. Niin ja koirien herkkuvalikoima on tietysti laajennettu äärimmilleen kauppiaan koiran takia. Koiran, joka on muuten jostain kumman syystä myös todella ”kiinnostunut” ruoasta, tietänee olevansa tavallista parempien herkkupatojen äärellä? Satun tuntemaan myös kauppiaan joka oli kovin innostunut leipomisesta ja hänen kaupastaan löytyi taatusti kaikki mahdolliset jauhot, strösselit ja muut erikoisetkin värkit leivontaa varten.

Hiukan masensi, kun kahvihyllyä järjestellessäni ohikulkevat asiakkaat nappasivat aina mukaan vain sitä perussuodatinkahvia, vaikka juuri oppimani mukaan hieman täyteläisempi paahto takaisi suuremman makunautinnon. Suomessa juodaan naama peruslukemilla pannussa seissyttä hirveää kuraa, kun taas esimerkiksi oma suosikkini Pauligin alkuperäiskahvi Kenya on aromeiltaan niin mahtava, että siitä voi maistaa kuin viinistä ikään mustaherukan aromit ja hedelmien pehmeyden.

Tästä keksin aloittaa suunnitelmat asiakkaille järjestettävästä kauppakierroksesta kahvin maailmaan, jossa kauppiaana voisin jakaa kahvitietoutta asiakkaille. Asiasta kiinnostuneet voisivat ilmoittautua kierrokselle ja kahvintoimittajat olisivat varmasti mielellään hommassa mukana kun samalla voisi järjestää erilaisia maistatuksia ja antaa vaikkapa uutuusnäytteitä kotiin mukaan.

Kumpaa muuten itse joisit, pehmeää ja täyteläistä täydellistä kahvia vai pinttyneessä pannussa keitettyä härskiintynyttä lientä?


Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös