K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Casanovakin nautti 12 osteria päivässä

18.12.2012

Tämä tarina kuvaa joulukuun alun tunnelmia…

Loppuviikon teemana oli kalaviikko, jota lähdimme suunnittelemaan hyvissä ajoin herkkutorin osastovastaavan kanssa. Itseäni inspiroi tilata pitkästä aikaa eksoottisempia herkkuja asiakkaita houkutellakseni ja mieleeni nousi heti tuore hummeri. Useimmiten erikoisherkkujen menekki on kovin pientä, mutta meillä on kokeiltu lihatiskissä hyvällä menestyksellä niin antilooppia kuin karitsan karettakin, joten uskaltauduin valitsemaan hummerin lisäksi myös osterit viikonlopun kalatiskiin. Etsin jo etukäteen tietoa osterien käsittelystä eikä ollut yllätys, että useammassakin lähteessä tuoreet osterit nimettiin erityisen ”terveysvaikutteisiksi” merenherkuiksi joita muun muassa Casanova on kuulemma nautiskellut päivittäin…

Tarjouksessa meillä oli kalaviikoilla niin tuore nieriä, siika kuin muikutkin. Torstaina ilmeni, että syksyinen sää oli ollut niin hurja, ettemme saaneet muikkuja lainkaan. Yksikään kalastaja ei ollut lähtenyt niitä meille myrskyn keskeltä pyytämään. Asiakkaat olivat ymmärtäväisiä säävarauksen takia ja monilla mieli parani kun maistatimme herkkutorilla kauppiasharjoittelija Villen ideoimia savulohitäytteisiä ruisnappeja. Jopa lapset herkuttelivat maistiaisilla ja kehuivat maukkaiksi! Lauantaina kun vilkkaan kauppapäivän jälkeen suljimme palvelutiskiä kuudelta illalla totesin, että olimme myyneet loistavasti kaksi hummeria ja yhden osterin! Yhden!!! Taisi taas käydä niin, että kauppias itse saa kokkailla erikoisemmat herkut omassa keittiössään, kun on niitä lähtenyt tilailemaan. Toivomme toki, että seuraavalla kerralla joku muukin uskaltautuu kokeilemaan vaikkapa kauppiaan sinisimpukkapastareseptiä tai tuoreita ostereita salottivinegretillä!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös