Lisäeläkevakuutus

Eläkekassan A-osaston jäsenten lisäeläketurvan mukainen eläketurva hoidetaan Keskon Eläkekassassa. Keskon Eläkekassa ja Innova Henkilöstörahasto- ja Eläkepalvelut Oy ovat sopineet Keskon Eläkekassan hallintopalvelujen siirtämisestä Innovan hoitoon 1.7.2013 alkaen. Lisätietoa asiasta on Uutiset osiossa.

A-osasto suljettiin siten, että A-osaston jäsenyyttä ei ole voinut anoa enää 8.5.1998 jälkeen. A-osastoon aikoinaan liittyneiden jäsenten eläke-etuihin sulkeminen ei vaikuttanut. 

A-osastosta eroaminen

A-osaston jäsenen työsuhteen päätyttyä Kesko-konsernin työantajien palveluksessa palautetaan perityt osaston A jäsenmaksut korkoineen takaisin. Yli 10 vuotta jäsenenä ollut voi valita ottaako jäsenmaksut korkoineen takaisin tai jättääkö ne vapaakirjalle. Vapaakirja tarkoittaa jäsenyysajalta kertynyttä osaston A eläkeosuutta, joka tulee maksuun 65 vuoden iässä tai aikaisemmin, jos henkilölle myönnetään lakisääteinen täysi työkyvyttömyyseläke.

A-osastosta voi erota työsuhteen jatkuessa, mikäli henkilö on työkykyinen.

A-osastosta eroamislomakkeen saa Innova Palvelut Oy:n neuvontapalvelusta lisaelakepalvelu(at)mandatumlife.fi tai puhelimitse 010 516 7912.

 

Takaisin ylös