Emme tarjoa emmekä vastaanota lahjuksia
Kesko ja Keskon yhteistyökumppanit eivät hyväksy lahjontaa missään muodossa. Keskon yhteistyökumppanina en lupaa tai maksa lahjuksia ja laittomia maksuja viranomaisille tai muille tahoille. En myöskään kehota tai ohjeista ketään ottamaan tai antamaan niitä.

Keskossa on nollatoleranssi kaikkeen lahjontaan, mikä koskee myös Keskon yhteistyökumppaneiden toimintaa.

Keskon yhteistyökumppanina en lupaa tai maksa lahjuksia ja laittomia maksuja viranomaisille tai kenellekään muulle turvatakseni yhtiön liiketoimintaa ja sen kehitystä. Sitoudun siihen, etten neuvo, kehota, houkuttele ja ohjeista ketään ottamaan tai antamaan lahjuksia välikäsien kautta tai ilman niitä.

Esimerkki

Toimit Keskon yhteistyökumppanina rakennusprojektissa, joka koskee Keskon kauppapaikan tontin kaavoitusta. Olet Keskon puolesta yhteydessä kaavoitusviranomaiseen, joka pyytää edustamasi yhtiön mainosta jalkapalloa pelaavan lapsensa kausijulkaisuun. Mitä teet?

En hyväksy hänen pyyntöään, koska yhteistyösuhde ei ole riittävä peruste sponsorointiin. Sponsorointiyhteistyölle on oltava selkeät liiketoiminnalliset tavoitteet. Lisäksi mainoksen antaminen voi synnyttää epäilyn virkamiehen lahjomisesta.

Takaisin ylös