Noudatamme Keskon periaatteita vieraanvaraisuudesta ja lahjoista
Voimme antaa tai ottaa vastaan vain arvoltaan vähäisen henkilökohtaisen lahjan. Sama pätee liiketoimintaan liittyvään vieraanvaraisuuteen.

Hyväksyttävä vieraanvaraisuus tai lahja on satunnainen, eikä siitä seuraa antajalle tai saajalle avoimia tai peiteltyjä velvoitteita eikä myöskään odotuksia vastapalveluksista. Hyväksyttävä lahja ja vieraanvaraisuus annetaan aina avoimesti. Noudatamme aina organisaatioiden ja viranomaisten antamia ohjeita lahjojen ja vieraanvaraisuuden vastaanottamisesta.

On tilanteita, joissa vieraanvaraisuus tai lahja ei ole koskaan hyväksyttävä, kuten esimerkiksi tavaran- tai palvelutoimittajan kanssa käytävien sopimusneuvottelujen aikana.

Kesko-konsernin lahjoitusvaroista päätetään vuosittain Kesko Oyj:n yhtiökokouksessa, ja Kesko Oyj:n hallitus päättää rahalahjoituksista yhtiökokoukselta saamansa valtuutuksen rajoissa. Emme jaa rahalahjoituksia poliittisille puolueille.

Esimerkki

Merkittävä tavarantoimittaja kutsuu sinut pitkäksi viikonlopuksi ulkomaille seminaarimatkalle, jonka aikana on tarkoitus keskustella yhteistyön kehittämisestä. Tavarantoimittaja lupaa korvata kaikki kulusi. Osallistutko seminaariin?

Tavarantoimittajalta tai muulta yhteistyökumppaniltamme emme hyväksy vähäistä ylittävää vieraanvaraisuutta tai lahjaa. Kesko maksaa aina työntekijöidensä matka- ja majoituskustannukset, vaikka matkan järjestäjänä toimisi tavarantoimittaja tai yhteistyökumppani. Mikäli yhdessä esimieheni kanssa pidämme seminaaria työtehtävieni kannalta tärkeänä, kysymme luvan matkustamiseen yksikkömme johtajalta.

Palaa toimintaohjeen valintaan

Takaisin ylös