Minimoimme ympäristövaikutuksemme
Toiminta ympäristön hyväksi kuuluu jokaiselle keskolaiselle. Pyrimme toiminnassamme edistämään ilmastonmuutoksen hillintää ja luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Keskossa ympäristövaikutusten hallinta on osa päivittäistä toimintaa. Ilmastonmuutoksen hillintä on yksi vastuullisuustyömme pääteemoista. Vähennämme päästöjä energiatehokkailla ratkaisuilla ja siirtymällä uusiutuviin ja vähähiilisiin energiamuotoihin.

Yhteistyössä kumppaniensa kanssa Kesko haluaa edistää kestävää tuotantoa ja kulutusta. Kiertotaloutta kehitetään yhteistyössä hankintaketjujen, logistiikan ja kuluttajapalveluiden kanssa. Tuote- ja pakkaussuunnittelu sekä kierrätys ovat avainasemassa, jotta materiaalit saadaan yhä enemmän kiertoon ja hyödynnettyä uusiin tarkoituksiin. Ruokahävikin vähentämiseksi ja hyödyntämiseksi tehdään jatkuvasti kehitystyötä elintarvikeketjun, logistiikan, K-kauppojen sekä kuluttajaviestinnän kanssa.

Pidämme yhdessä huolen, että työpaikoilla toimitaan energiatehokkaasti.

Luonnonvarojen kestävä käyttö edellyttää, että kulutamme niitä työpaikalla tuhlaamatta ja lajittelemme käytöstä poistettavat materiaalit oikein.

Esimerkki

Työhösi kuuluu useita työmatkoja vuosittain sekä kotimaassa että ulkomailla. Mitä sinun pitää ottaa huomioon ympäristönäkökulmasta?

Huomioin kaikessa työmatkustamisessa ympäristönäkökohdat. Etäkokous on matkustuksen ensisijainen vaihtoehto. Jos tapaaminen vaatii kuitenkin fyysistä läsnäoloa, mietin, voisinko vaihtaa lentokoneen ympäristöystävällisempään junaan. Entä onko muita lähdössä samaan tapaamiseen? Tarjoan autokyytiä muille tai valitsemme yhdessä kulkuvälineeksi bussin tai raitiovaunun. Muistan aina miettiä, voisinko yhdistää tapaamiseen jonkun toisen palaverin.

Palaa toimintaohjeen valintaan

Takaisin ylös