K-trainee-ohjelma

K-trainee-ohjelma on suunnattu kaupan alasta kiinnostuneille tulevaisuuden huippuammattilaisille. Haluamme tarjota mahdollisuuksia uusille näkemyksille ja rohkealle osaamiselle.

K-trainee ohjelma on suunnattu opintojen loppuvaiheessa oleville, vastavalmistuneille ja sekä jo työkokemusta omaaville tiede- tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille nuorille. Trainee-ohjelmassa pääsee osaksi monipuolista toimintaympäristöä Keskon eri toimialoilla, joita ovat päivittäistavara-, rauta- ja erikois- sekä autokauppa.

K-trainee ohjelmassa tukena on laaja joukko kaupan alan osaajia. Jakamalla aktiivisesti omaa osaamista ja laittamalla itsensä peliin, traineella on erinomainen mahdollisuus oppia kaupan alasta ja verkostoitua K-ryhmän sisällä ja sidosryhmiemme kanssa. Ohjelma antaa hyvät valmiudet edetä kaupan alan tehtävissä aina kohti johtotehtäviä ja kansainvälistä uraa.

K-ryhmä on kokonaisuus, jossa kaupoista vastaa itsenäisinä yrittäjinä toimivat K-kauppiaat ja Kesko. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme eteen kahdeksassa eri maassa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Seuraavan trainee-ohjelman alkamisajankohtaa ei ole toistaiseksi päätetty.

K-trainee-ohjelmamme pähkinänkuoressa

Digitrainee-ohjelma

Uusi K-trainee-ohjelmamme on ennenäkemätön mahdollisuus nuorille digiosaajille. Ohjelma käynnistyi keväällä 2016 ja kestää puoli vuotta. Mukaan valitut viisi K-digitaltraineeta tutustuvat ohjelman aikana K-ryhmän monipuolisiin digitoimintoihin ja digiprojekteihin eri toimialoilla, hakevat ideoita ja ajatuksia K-ryhmän ulkopuolelta, verkostoituvat ja tuovat K-ryhmään uusia ajatuksia. Traineiden työtä ja osaamisen kehittämistä ohjaavat Keskon digijohtajat ja henkilökohtaista kehittymistä on tukemassa nimetty mentori. Digitaalisuuden suunnan traineille varmistaa ohjaajien lisäksi Anni Ronkainen. Traineiden matkaa pääsee seuraamaan K-ryhmän somekanavissa.

K-digitaltrainee-ohjelma liittyy Suomen Mentoreiden hankkeeseen, jonka kautta Kesko kantaa vastuun vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen nuorten työllistämisestä. Työllistämisohjelma on yksityisen sektorin ja kasvuyritysten esimerkki konkreettisesta toiminnasta, jolla halutaan nostaa Suomi jälleen kasvu-uralle.

Vähittäiskauppatrainee-ohjelma

Vähittäiskauppatrainee-ohjelma on toteutettu jo viisi kertaa ja viides trainee-joukkueemme valmistui kesäkuussa 2015. Ohjelman aikana kattava työskentely kauppiasrajapinnassa eri ketjujemme kaupoissa luo hyvän pohjan kaikissa K-ryhmän tehtävissä työskentelylle. Ohjelman pituus räätälöidään valitun henkilön taustan mukaisesti. Uuden vähittäiskauppatrainee-ohjelman alkamisesta ei ole tehty toistaiseksi päätöstä.

Katso K-trainee-ohjelman usein kysytyt kysymykset

Kesko Food Rus - Todellinen näköalapaikka tekemisen meininkiin!

​Kesäkuussa 2014 alkanut K-trainee-ohjelma oli ensimmäinen, jossa haettiin yhtä traineeta erityisesti Keskon Venäjän toimintoihin. Valituksi tuli Leena Fedotov. Leenan osalta trainee-ohjelma päättyi syksyllä 2015 ja tämän jälkeen hän sai työpaikan Kesko Food Rus Pietarissa. Leena kertoo kokemuksistaan ohjelmassa ja ensitunnelmista ohjelman päätyttyä:

"15 kuukautta sitten en olisi voinut kuvitellakaan, että olen tänä päivänä aktiivisesti mukana kehittämässä Keskon kansainvälistä liiketoimintaa Kesko Food Rus Pietarissa. Matka Keskon ensimmäisenä Venäjän K-traineena on ollut tapahtumarikas jatkuvan kehittymisen ja oppimisen taival, jossa oma-aloitteisuus ja aktiivisuus on palkittu onnistumisella ja tavoitteiden saavuttamisella.

Parasta K-trainee-ohjelmassa oli jatkuva uuden oppiminen sekä verkostoituminen. Aion jatkossakin ylläpitää ns. jatkuvan oppijan -roolia, kysyä ja kyseenalaistaa, tarkkailla ja havainnoida, ja pyrkiä mukaan mitä erilaisimpiin projekteihin ja tehtäviin kaupan alalla. Venäjän vähittäiskauppamarkkinat ovat yksi Euroopan suurimmista, joten Keskon K-ruokakaupoilla on Venäjällä paljon kasvunvaraa ja aktiivisille tekijöille on aina tarvetta."

Kehity kanssamme

K-ryhmässä voi luoda monipuolisen uran kaupan alan eri tehtävissä. Työtehtävät vaihtelevat kaupan tehtävistä kauppiasyrittäjyyteen sekä eri alojen asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Olemme suomalainen yhtiö kansainvälisillä markkinoilla ja K-ryhmä työllistää yhteensä noin 45 000 henkeä kahdeksassa maassa. Kansainvälinen kasvu tarjoaa mahdollisuuksia tehtäväkiertoon eri maiden ja konsernin toimialojen välillä.

K-ryhmä on loistava kasvupaikka, jossa on mahdollisuus luoda monipuolinen ura. K-ryhmä eli Kesko ja K-kaupat työllistävät noin 40 000 henkeä. Kesko-konsernin henkilöstömäärä on 20 000, josta Suomessa työskentelee 10 000 ja ulkomailla 10 000 henkeä. K-ryhmän laajuus ja monipuolinen sisäinen koulutus antavat hyvät mahdollisuudet kehittyä työssä ja edetä uralla.