K-trainee-ohjelma

"Keskolla on todella mittavat mahdollisuudet tarjota erilaisia urapolkuja ja odotankin innolla, mitä tulevaisuus keskolaisena tuo tullessaan!" Mirjana Stenbom, K-trainee

Viides  K-trainee-ohjelma alkoi kesäkuussa 2014

 

Keskon viides K-trainee-ohjelma starttasi kaksipäiväisellä valmennuksella kesäkuussa 2014.

K-trainee-ohjelmasta kiinnostuneille järjestettiin rekryiltapäivä 26.helmikuuta Katajanokalla. Lue tunnelmia tilaisuudesta.

Käy myös testaamassa, millainen johtaja sinä olet.  

Tie huipulle alkaa tästä

Osallistujista koulitaan kaupan alan rautaisia ammattilaisia, joilla on osaamista ja asennetta kasvaa kohti johtotehtäviä Suomessa ja ulkomailla. K-trainee-ohjelman pituus räätälöidään valitun henkilön taustan mukaisesti. K-trainee-ohjelmaa on uudistettu entistä joustavammaksi ja ohjelmaan voivat hakeutua jatkossa vastavalmistuneiden ohella myös opintojensa loppuvaiheessa olevat sekä jo työelämään siirtyneet kaupan alasta kiinnostuneet.

Näillä sivuilla voit tutustua tarkemmin siihen, mitä kaikkea K-trainee-ohjelma pitää sisällään. 

Ohjelman rakenne

 • Vähittäiskauppaharjoittelu (80 %)
  • Työskentely vähittäiskaupassa eri tehtävissä
 • Kaikille yhteinen valmennus (10 % ohjelmasta)
  • Yhteinen johtamiskoulutus ja case-tehtävät (K-instituutti)
  • Verkko-oppimisympäristö
 • Ketju- ja yhtiökohtainen osuus (10 %)
  • Työ- ja tehtäväkierto sekä muihin toimintoihin tutustuminen
  • Toimiala- ja ketjukohtaiset koulutukset (esim. tuotekoulutus, tavarakaupan koulutukset jne.)

K-trainee saa monipuolista oppia

Ohjelma on tarkoitettu opintojensa loppuvaiheessa oleville, vastavalmistuneille ja sekä jo työkokemusta omaaville tiede- ja ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille kaupan alasta kiinnostuneille tulevaisuuden huippuammattilaisille. Myös Keskon tai K-ryhmän sisältä on mahdollista hakeutua ohjelmaan.

Työskentely kauppiasrajapinnassa eri ketjujemme kaupoissa luo hyvän pohjan kaikissa K-ryhmän tehtävissä työskentelylle ja siksi myös K-traineet viettävät suurimman osan ajastaan kaupoissa. isäksi ohjelma sisältää kaikille yhteisen Kaupan huippuosaajaksi -esimiesvalmennuksen K-ryhmän omassa koulutuskeskuksessa K-instituutissa sekä syventäviä toimiala- ja ketjukohtaisia koulutuksia.

Ohjelma antaa valituille hyvät valmiudet edetä kohti kaupan alan johtotehtäviä ja myös kansainväliselle uralle. 

Vähittäiskaupan ammattilaiseksi

Ohjelman aikana ohjelmaan valitun tehtävänimikkeenä on K-trainee. K-trainee-ajan jälkeen siirrytään seuraavaan tehtävään, joka voi olla esimerkiksi K-citymarketin tai Anttilan tavaratalossa oleva osastopäällikön tehtävä, joissain Keskon ketjuyksikössä oleva projektitehtävä tai muu vastuullinen tehtäväalue joko myymälässä tai taustatoiminnoissa.

Ruokakaupan toimialalla K-trainee voi sijoittua myös vastuullisiin tehtäviin kasvavan ja kehittyvän liiketoiminnan pariin Venäjän yhtiöissämme.

Pidemmällä tähtäimellä K-traineen on mahdollisuus siirtyä uusiin tehtäviin näyttöjen perusteella ja sopivien tehtävien avautuessa. Ohjelma antaa osallistujille hyvät valmiudet kehittyä kaupan alan osaajaksi ja sitä kautta siirtyä uusiin tehtäviin K-ryhmässä. Tärkeää on aito halu ja kärsivällisyys kasvaa kohti vähittäiskaupan huippuammattilaisuutta.

Kesko Food Rus - Todellinen näköalapaikka tekemisen meininkiin!

​Kesäkuussa 2014 alkanut K-trainee-ohjelma oli ensimmäinen, jossa haettiin yhtä traineeta erityisesti Keskon Venäjän toimintoihin. Valituksi tuli Leena Fedotov. Leenan osalta trainee-ohjelma päättyi syksyllä 2015 ja tämän jälkeen hän sai työpaikan Kesko Food Rus Pietarissa. Leena kertoo kokemuksistaan ohjelmassa ja ensitunnelmista ohjelman päätyttyä:

"15 kuukautta sitten en olisi voinut kuvitellakaan, että olen tänä päivänä aktiivisesti mukana kehittämässä Keskon kansainvälistä liiketoimintaa Kesko Food Rus Pietarissa. Matka Keskon ensimmäisenä Venäjän K-traineena on ollut tapahtumarikas jatkuvan kehittymisen ja oppimisen taival, jossa oma-aloitteisuus ja aktiivisuus on palkittu onnistumisella ja tavoitteiden saavuttamisella.

Parasta K-trainee-ohjelmassa oli jatkuva uuden oppiminen sekä verkostoituminen. Aion jatkossakin ylläpitää ”jatkuvan oppijan” -roolia, kysyä ja kyseenalaistaa, tarkkailla ja havainnoida, ja pyrkiä mukaan mitä erilaisimpiin projekteihin ja tehtäviin kaupan alalla. Venäjän vähittäiskauppamarkkinat ovat yksi Euroopan suurimmista, joten Keskon K-ruokakaupoilla on Venäjällä paljon kasvunvaraa ja aktiivisille tekijöille on aina tarvetta."

 

Kehity kanssamme

K-ryhmä on loistava kasvupaikka, jossa on mahdollisuus luoda monipuolinen ura. K-ryhmä eli Kesko ja K-kaupat työllistävät noin 50 000 henkeä. Kesko-konsernin henkilöstömäärä on 20 000, josta Suomessa työskentelee 10 000 ja ulkomailla 10 000 henkeä.

K-ryhmän lähes 700 tehtävänimikettä pitävät sisällään toimenkuvia kaupan perustehtävistä kauppiasyrittäjyyteen ja eri alojen vaativiin asiantuntija, esimies- ja johtotehtäviin. K-ryhmän laajuus ja monipuolinen sisäinen koulutus antavat hyvät mahdollisuudet kehittyä työssä ja edetä uralla.

 

"Kaupan alan toimintaympäristö muuttuu ja kansainvälistyy. Työtehtävät ovat yhä vaativampia. Meillä on selkeä tarve kouluttaa uusia kaupan huippuosaajia."