K-trainee-ohjelma

K-trainee-ohjelma on suunnattu kaupan alasta kiinnostuneille tulevaisuuden huippuammattilaisille. Haluamme tarjota mahdollisuuksia uusille näkemyksille ja rohkealle osaamiselle.

K-trainee-ohjelma on suunnattu opintojen loppuvaiheessa oleville, vastavalmistuneille ja sekä jo työkokemusta omaaville tiede- tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille nuorille. Trainee-ohjelmassa pääsee osaksi monipuolista toimintaympäristöä Keskon eri toimialoilla, joita ovat päivittäistavara-, rakentamisen- ja talotekniikan- sekä autokauppa.

K-trainee-ohjelmassa tukena on laaja joukko kaupan alan osaajia. Jakamalla aktiivisesti omaa osaamista ja laittamalla itsensä peliin, traneella on erinomainen mahdollisuus oppia kaupan alasta ja verkostoitua K-ryhmän sisällä ja sidosryhmiemme kanssa. Ohjelma antaa hyvät valmiudet edetä kaupan alan tehtävissä aina kohti johtotehtäviä ja kansainvälistä uraa.

K-ryhmä on kokonaisuus, jossa kaupoista vastaa itsenäisinä yrittäjinä toimivat K-kauppiaat ja Kesko. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme eteen kahdeksassa eri maassa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Anni Ronkainen ja digitraineet.

Digitraineet aloittivat K-ryhmässä

K-ryhmän K-digitaltrainee-ohjelmassa aloitti viisi uutta osaavaa ja innokasta traineeta, jotka työskentelevät monipuolisesti erilaisissa digiprojekteissa eri toiminnoissamme kuuden kuukauden ajan. K-digitaltrainee-ohjelman avulla saamme uutta näkemystä ja rohkeaa osaamista digitaalisuuteen suuntautuneilta nuorilta.

K-digitaltrainee-ohjelman kick offissa perehdyttiin ohjelman sisältöön ja tavoitteisiin, sekä tutustuttiin ohjaajiin, työstettäviin digiprojekteihin ja niiden tavoitteisiin. Traineet olivat vaikuttuneita ohjelman ja projektien monipuolisuudesta, ja siitä, mitä kaikkea K-ryhmässä on juuri nyt meneillään.

Traineiden työtä ja osaamisen kehittämistä ohjaavat Keskon digijohtajat ja henkilökohtaista kehittymistä on tukemassa nimetty mentori. Digitaalisuuden suunnan traineille varmistaa ohjaajien lisäksi K Digital -yksikön johtaja Anni Ronkainen.

Lue lisää toukokuussa 2016 alkaneesta K-digitaltrainee-ohjelmasta.

K-trainee-ohjelmamme pähkinänkuoressa

Digitrainee-ohjelma

Uusi K-trainee-ohjelmamme on ennenäkemätön mahdollisuus nuorille digiosaajille. Ohjelma käynnistyi keväällä 2016 ja kestää puoli vuotta. Mukaan valitut viisi K-digitaltraineeta tutustuvat ohjelman aikana K-ryhmän monipuolisiin digitoimintoihin ja digiprojekteihin eri toimialoilla, hakevat ideoita ja ajatuksia K-ryhmän ulkopuolelta, verkostoituvat ja tuovat K-ryhmään uusia ajatuksia. Traineiden työtä ja osaamisen kehittämistä ohjaavat Keskon digijohtajat ja henkilökohtaista kehittymistä on tukemassa nimetty mentori. Digitaalisuuden suunnan traineille varmistaa ohjaajien lisäksi Anni Ronkainen. Traineiden matkaa pääsee seuraamaan K-ryhmän somekanavissa.

K-digitaltrainee-ohjelma liittyy Suomen Mentoreiden hankkeeseen, jonka kautta Kesko kantaa vastuun vastavalmistuneiden korkeakoulutettujen nuorten työllistämisestä. Työllistämisohjelma on yksityisen sektorin ja kasvuyritysten esimerkki konkreettisesta toiminnasta, jolla halutaan nostaa Suomi jälleen kasvu-uralle.

Vähittäiskauppatrainee-ohjelma

Vähittäiskauppatrainee-ohjelma on toteutettu jo viisi kertaa ja viides trainee-joukkueemme valmistui kesäkuussa 2015. Ohjelman aikana kattava työskentely kauppiasrajapinnassa eri ketjujemme kaupoissa luo hyvän pohjan kaikissa K-ryhmän tehtävissä työskentelylle. Ohjelman pituus räätälöidään valitun henkilön taustan mukaisesti. Uuden vähittäiskauppatrainee-ohjelman alkamisesta ei ole tehty toistaiseksi päätöstä.

Katso K-trainee-ohjelman usein kysytyt kysymykset

Kehity kanssamme

K-ryhmä on loistava kasvupaikka, jossa on mahdollisuus luoda monipuolinen ura. Työtehtävät vaihtelevat kaupan tehtävistä kauppiasyrittäjyyteen sekä eri alojen asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Olemme suomalainen yhtiö kansainvälisillä markkinoilla ja K-ryhmä työllistää yhteensä noin 45 000 henkeä yhdeksässä maassa. Kesko-konsernin henkilöstömäärä on 20 000, josta Suomessa työskentelee 10 000 ja ulkomailla 10 000 henkeä. Kansainvälinen kasvu tarjoaa mahdollisuuksia tehtäväkiertoon eri maiden ja konsernin toimialojen välillä.

Takaisin ylös