Rakentamisen kauppa hyvässä kasvussa pohjalaismaakunnisssa - God tillväxt inom bygghandeln i de österbottniska landskapen

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 26.7.2022/ K-GRUPPENS REGIONALA MEDDELANDE 26.7.2022 K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa on käynyt hyvin tammi-kesäkuussa Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Byggvaru- och husteknikhandeln inom K-gruppen var livlig i januari–juni i Södra Österbotten och Österbotten.

”Vilkas rakentaminen jatkuu ja se näkyy erityisesti Vaasan rannikkoseudulla merkittävänä myynninkehityksenä rakentamiseen liittyvän tavaran osalta”, kommentoi myyntilukuja Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen. ”Etelä-Pohjanmaalla sen sijaan urheilukauppa on kehittynyt lähes 10 %.”

Etelä-Pohjanmaa

K-ryhmän myynti oli tammi-kesäkuussa maakunnassa yhteensä 120,5 miljoonaa euroa (alv 0 %). Päivittäistavarakaupan myynti oli 81,4 miljoonaa euroa ja se oli viime vuoden tasolla. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli 39,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 1,6 %.

Seinäjoella avattiin kesäkuun alussa täysin uusi K-Supermarket Kasperi.

Pohjanmaa

K-ryhmän myynti oli maakunnassa 131,6 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kasvoi 3,6 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 85,8 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli plussalla 18,5 % ja myyntieurot olivat 45,8 miljoonaa.

Laihialla on aloitettu uuden K-Supermarketin rakennustyöt. Kaupan talotekniikka on sitä luokkaa, että rakennus on lähes hiilineutraali.

*************

”Byggboomen fortsätter och det avspeglas särskilt i form av en avsevärd försäljningsutveckling inom byggvaror i kustregionen kring Vasa”, säger regiondirektör Jari Alanen, Kesko Västra Finland, om försäljningssiffrorna. ”I Södra Österbotten däremot har sporthandeln utvecklats med närmare 10 procent.”

Södra Österbotten

I januari–juni uppgick K-gruppens försäljning i landskapet till sammanlagt 120,5 miljoner euro (moms 0 %). Försäljningen inom dagligvaruhandeln uppgick till 81,4 miljoner euro och låg på samma nivå som året innan. Försäljningen inom byggvaru- och husteknikhandeln uppgick till 39,1 miljoner euro och ökade med 1,6 procent.

I Seinäjoki öppnade helt nya K-Supermarket Kasperi i början av juni.

Österbotten

K-gruppens försäljning i landskapet uppgick till 131,6 miljoner euro (moms 0 %) och ökade med 3,6 procent. Försäljningen inom dagligvaruhandeln uppgick till 85,8 miljoner euro. Byggvaru- och husteknikhandeln låg 18,5 procent på plus och försäljningen uppgick till 45,8 miljoner euro.

I Laihela inleddes bygget av en ny K-Supermarket. Butiken får en husteknik som gör att byggnaden är nästan koldioxidneutral.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös