Kesko on siirtynyt hankkimaan 100 % uusiutuvaa sähköä

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 30.1.2017 KLO 10.00 1 (1)

 

Kesko on siirtynyt hankkimaan 100 % uusiutuvaa sähköä

 

Kaikki Keskon hankkima sähkö Suomessa on uusiutuvaa vuoden 2017 alusta alkaen. Vuonna 2017 Keskon hankkiman sähkön määrä on noin 540 GWh. Tätä sähköä käytetään K-kaupoissa ja muissa K-ryhmän kiinteistöissä.

Erityisesti ruokakaupat ja -varastot kuluttavat paljon sähköä, jota tarvitaan elintarvikkeiden kylmäketjun ylläpitämiseksi. Lisäksi sähköä kuluu näiden tilojen valaisemiseen ja kesäaikaan viilentämiseen. K-ryhmän osuus Suomen sähkönkulutuksesta on noin 1 %. 

"Globaali energiantuotanto on siirtymässä uusiutuviin energianlähteisiin. Hankkimalla uusiutuvaa sähköä edistämme uusiutuvan energian tuotantoa ja tuemme K-ryhmän ilmastotyön tavoitteita", sanoo rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila Keskon päivittäistavarakaupasta.

Kesko on vastuullisuusohjelmassaan sitoutunut hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistämään uusiutuvan energian tuotantoa. Siirtyminen uusiutuvaan sähköön tukee myös K-ryhmän sitoutumista Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteisiin sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin nr. 7 "Edullista ja puhdasta energiaa" sekä nr. 13 "Ilmastotekoja".

Kesko hankkii uusiutuvan sähkön alkuperätakuilla Pohjoismaista. Vuonna 2017 sähkönhankinnassa painotetaan erityisesti suomalaista bioenergiaa. Bioenergia perustuu esimerkiksi metsäteollisuuden sivutuotteisiin ja puuperäisiin polttoaineisiin. 

K-ryhmä lisää myös omaa uusiutuvan energian tuotantoa

Vuodesta 2016 alkaen K-ryhmä on lisännyt merkittävästi aurinkovoiman tuotantoa ja käyttöä. Kesäkuussa 2016 valmistui Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala K-Citymarket Tammiston katolle. Kesään 2017 mennessä K-ryhmälle valmistuu neljä Tammistoakin suurempaa aurinkovoimalaa, minkä jälkeen K-ryhmän kauppojen katoilla toimii jo 16 aurinkovoimalaa. Uusien investointien myötä K-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä.

Lisätietoja:

Jukka Anttila, rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja, Keskon päivittäistavarakauppa, puh. +358 50 61978, jukka.k.anttila@kesko.fi

Matti Kalervo, vastuullisuusjohtaja, Kesko Oyj, puh. +358 50 306 4081, matti.kalervo@kesko.fi

 

Keskon vuosiraportti, ympäristöosio: http://vuosiraportti2015.kesko.fi/gri-raportti/tunnusluvut/ymparistovaikutukset/

 

www.kesko.fi

Takaisin ylös