K-Market perustaa ravintolan itähelsinkiläiseen kouluun

K-Market perustaa Itä-Helsinkiin pop-up-ravintolan kahdeksi illaksi 29.9.–30.9. Tempaus on osa Lähiöfest2017-projektia, jossa K-Market on mukana yhtenä pääyhteistyökumppanina.

Kannelmäki, Vuosaari, Herttoniemi, Kontula, Lauttasaari, Siltamäki, Pohjois-Haaga, Jakomäki, Malmi, Kalasatama. Kymmenessä Helsingin lähiössä ja kaupunginosassa järjestetään syyskuun viimeisellä viikolla Lähiöfest2017: uusi festivaali, joka tuo kaupungin toimijat, yritykset, yliopistot, aktivistit, pienyrittäjät ja yhdistykset sekä vapaat ryhmät ja kaupunkilaiset ideoimaan ja tekemään huomisen kaupunkia.

K-Market on mukana Lähiöfest2017-pääyhteistyökumppanina. K-Market visioi tapahtumassa kaupan roolia uuden ajan kylän kohtaamispaikkana. Yhteistyössä muun muassa Kaupunkiakatemian opiskelijoiden kanssa tutkitaan, millaisia palveluja lähiöissä tullaan tarvitsemaan, miten ne voidaan tehdä kestävästi ja ihmislähtöisesti.

Festivaaliviikon lopulla K-Market tempaisee hyvän lähiöruoan puolesta ja perustaa pop-up-ravintolan, jonka menu tulee olemaan lähiöiden inspiroima.

"Halusimme tehdä jotain sellaista, mitä suomalaiset ruokakaupat eivät ole aiemmin tehneet. Pop-up-ravintolastamme tulee yhteisöllinen kohtaamispaikka, jossa voi nauttia hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta festivaaliviikon päätteeksi", kertoo K-Marketin markkinointijohtaja Anne Weide.

Ravintolan kokiksi, lähiöiden makujen tulkiksi ja lähiömenun kokoajaksi on lupautunut mukaan kokki Harri Syrjänen. Lähiöannokset kootaan lähikaupasta saatavilla olevin raaka-ainein ja annosten suunnittelussa hyödynnetään niin lähiöiden kauppiaiden ja muiden yrittäjien makuvinkkejä.

"On todella hienoa, että voin olla mukana tuomassa Street Food -henkeä juuri sinne, minne se kuuluukin, lähiöihin lähelle kaupunkilaisia. En malta odottaa, että pääsen hellan ääreen kokkaamaan", kertoo Harri Syrjänen.

Ravintola on auki kahtena iltana syyskuussa, perjantaina 29.9. ja lauantaina 30.9. Tilat ravintolaa varten saadaan Helsingin kaupungilta. Ravintola avataan itähelsinkiläiseen kouluun, tarkka paikka julkaistaan myöhemmin. Ravintolaan ovat tervetulleita kaikki lähiöiden elämästä ja kehittämisestä kiinnostuneet. Ravintolan tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen, helsinkiläisten nuorten hyväksi.

Lisätietoja:
Anne Weide, markkinointijohtaja K-Market-ketju puh. 040 5200 573
http://lähiöfest2017.fi/

K-Market on moderni kylä- tai kaupunkiyhteisön keskus, 2020-luvun kyläkauppa, lähellä jokaista suomalaista. K-Marketissa kaikki hyvä on lähellä, asioiminen on helppoa ja nopeaa sekä palvelu ystävällistä. K-Marketin kauppias luo valikoiman ja palvelut omien asiakkaiden toiveiden mukaisesti, joten jokainen K-Market on lähialueensa asiakkaiden näköinen. Kaupassa on asiakkaille sopiva monipuolinen valikoima, kattavat palvelut sekä luotettava kilpailukykyinen hintataso. www.k-market.fi.

 

Takaisin ylös