Kurpitsasesonki huipentuu lokakuun lopulla – myynti 25 prosenttia koko vuoden kurpitsamyynnistä


Kurpitsojen myynti on viimeisen seitsemän vuoden aikana kuusinkertaistunut. Syksyllä kurpitsat ovat parhaimmillaan. Lokakuun loppupuolella myydään noin 25 prosenttia koko vuoden kurpitsoista.

Lokakuun loppupuolella myydään noin 25 prosenttia koko vuoden kurpitsoista. Kurpitsamyynnissä näkyy myös Halloweenin vietto, sillä osa myydyistä kurpitsoista on koristekurpitsoja. Myskikurpitsa on suomalaisten suosikki, se on ostetuin kurpitsa. Toiseksi eniten kysyntää on oranssilla, pyöreällä kurpitsalla. Kotimainen oranssi kurpitsa on myynnissä elokuun puolivälistä lokakuun loppupuolelle hieman säästä riippuen. Tällä hetkellä kotimaista oranssia kurpitsaa on hyvin saatavilla K-kaupoista, loppukuun ajan kurpitsat on koristeltu haamunaamioilla.

- Kurpitsojen myynti on viimeisen seitsemän vuoden aikana kuusinkertaistunut. Kurpitsat ovat sesonkiruokaa, joten erityisesti syksyisin niitä on hyvin saatavilla. Uudempia tulokkaita kaupassa ovat hokkaido ja spagettikurpitsa. Näitä erikoisempia kurpitsoja on ollut valikoimissa vasta muutaman vuoden ajan, kertoo hedelmien ja vihannesten ostojohtaja Kenneth Forsman.

Kurpitsa on monipuolinen kasvis, jota voi käyttää eri tavoin ruoanlaitossa. Se sopii niin makeaan kuin suolaiseenkin ruoanlaittoon.

Spagettikurpitsan nauhamainen malto sopii keitettynä tai mikrossa esivalmistettuna hyvin pastan korvikkeeksi. Vähähiilihydraattinen ja gluteeniton pasta syntyy, jos kypsentää kokonaista tai halkaistua kurpitsaa uunissa ja kaapii sitten lankamaisen hedelmälihan haarukalla. Spagettikurpitsan maustamiseen riittää voinokare ja ripaus suolaa.

Täyteläisenmakuinen hokkaidokurpitsa sopii keittoihin, pataruokiin ja maistuu myös paahdettuna vaikkapa fetasalaatin joukossa tai risotossa. Mantelinmakuinen hedelmäliha sopii soseutettuna leivonnaisiin.

Myskikurpitsan makea ja pähkinäinen maku on mieto ja sen malto sopii kurpitsakeittoon, kurpitsasämpylöihin tai kurpitsamuhennokseen. Sen voi myös paahtaa uunissa ja hauduttaa syksyisiin pataruokiin tai valmistaa kasvisversion tutusta pulled porkista eli nyhtökurpitsan. Myskikurpitsan siemenet voi hyödyntää paahtamalla niitä öljyssä ja ripottelemalla sitten kurpitsakeiton ja salaattien päälle.


K-Ruoka.fin suosituimmat kurpitsareseptit
1. pehmeä kurpitsakeitto 
2. paahdettu kurpitsa  
3. halloweenin kurpitsapiirakka  
4. kurpitsakvinoasalaatti  
5. nyhtökurpitsa 

Lisätietoja

www.k-ruoka.fi/kurpitsa

Kenneth Forsman, ostojohtaja, Keskon päivittäistavaratoimiala p. 050 321 5937, kenneth.forsman@kesko.fi
Minttu Tirkkonen, viestintäpäällikkö, Keskon päivittäistavaratoimiala p. 050 350 4937,  minttu.tirkkonen@kesko.fi

Noin 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket ja K-Market. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Takaisin ylös