Kesä ja trendit näkyvät suomalaisten ruokakoreissa – Vesimelonia syödään kesällä enemmän kuin varhaisperunaa

Kesän odotetuinta herkkua, varhaisperunaa ostetaan K-ruokakaupoista 3,7 kiloa henkilöä kohden. Vesimelonia ostetaan perunaakin enemmän, lähes viisi kiloa henkilöä kohden. Tämän kesän trendejä ovat savustus ja kasvisten grillaus, suosiotaan kasvattavat myös luulliset lihat sekä suomalaiset kalat.

Keskon päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden mukaan tämän kesän ruokatrendejä ovat savustus ja kasvisten grillaus. Tutuin vaihtoehto savustimeen on kala, mutta kalan lisäksi myös juustoja, kasviksia ja lihaa savustetaan. Savustukseen sopivat samat lihat kuin muuhunkin grillaukseen, kasvikset puolestaan saavat savustuksesta uutta ytyä. Suosituimmat kasvikset grilliin ovat maissia ja herkkusieni. Maissia syödään kesän aikana noin kilon verran henkilöä kohden ja herkkusientäkin noin 600 grammaa. Kesä näkyy myös esimerkiksi halloumin myynnissä, kysyntä nousee kesäaikaan. Halloumia ostetaan noin 420 grammaa per henkilö.

Varhaisperunaa ostetaan tasaisesti ympäri Suomen
Kesän odotetuimpia tuotteita ovat varhaisperunat ja mansikka. Keskikesän suosikkituotetta varhaisperunaa ostetaan melko tasaisesti ympäri Suomen, kesän aikana perunaa sujahtaa ostoskoreihin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Eniten perunaa ostetaan eläkeläistalouksissa. Lapsiperheillä ostetuin varhaisperuna on kesällä valmiiksi pesty peruna. Mansikoita ostetaan muita maakuntia useammin ruokakaupasta Uudellamaalla ja Pohjanmaalla.

Makkaroista grillattavaksi valitaan nyt laadukkaita lihaisia ja mausteisia suomalaisia makkaroita. Lihan ja siipikarjan osalta luulliset tuotteet ovat tämän kesän hitti. Esimerkiksi luullista broileria ostetaan kesäkuukausien aikana keskimäärin 2,6 kiloa per henkilö. Grilliin ostetaan kuitenkin eniten porsaan filee- ja kasslerpihvejä tai broilerin fileepihvejä. Myös suomalaiset luonnonkalat kokonaisina ja fileinä kasvattavat vuosi vuodelta suosiotaan.

”Kalatiskin ostetuin suomalainen luonnonkala on kesällä muikku, ruoanlaittajat suosivat esimerkiksi siikaa. Hintatietoinen valitsee kalatiskiltä edullisen silakan”, kertoo tuoretuotteiden ostojohtaja Jyrki Karlsson.

Vesimeloni maistuu lapsiperheille
”Suomalaisen sadon ensimmäisiä eriä toki odotetaan ja niistä puhutaan. Hedelmissä ja vihanneksissa on paljon muitakin suosikkeja, joiden sato on kesällä parhaimmillaan. Esimerkiksi vesimelonin vuosimyynnistä 70 % tulee touko–elokuun aikana”, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan hedelmien ostopäällikkö Nanette Karttunen.

Eniten vesimelonia syödään lapsiperheissä. Vesimelonia syödään perunaakin enemmän, sitä suomalaiset popsivat kesällä lähes viisi kiloa.

Selvitimme* miten yllä mainitut kesän suosikkituotteet löytyvät K-ruokakauppojen asiakkaiden ostoskoreista. Kaiken kaikkiaan kesän trendituotteita löytyy 25 prosentista kesäaikana ostetuista ostoskoreista. Sinkkujen ostoskoreista kesän hittituotteita löytyy vähiten, vain 14 prosentin todennäköisyydellä. Lue tarkemmin: Kesän hittituotteet – Miten kesän trendiherkut maistuvat suomalaisille.

Lisätietoja
Kesän 2016 grillaustrendit
Kesän hittituotteet – Miten kesän trendiherkut maistuvat suomalaisille

Minttu Tirkkonen, viestintäpäällikkö, Keskon päivittäistavaratoimiala p. 010 5327 578, minttu.tirkkonen@kesko.fi

*Tiedotteen ja trendiraportin tiedot perustuvat Keskon päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden näkemyksiin, vuoden 2015 myyntitietoihin sekä ajanjaksolla 5–8.2015 K-ruokakauppojen ostoskorien, joissa on ollut trendituotteita, tarkasteluun.

Noin 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket ja K-Market. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K – jotta kaupassa olisi kiva käydä.

 

Takaisin ylös