K-citymarketien kirjamyynti kasvaa – Näitä kirjoja suomalaiset valitsevat kesälukemiseksi

Kirjoja ostetaan aiempaa enemmän päivittäisasioinnin yhteydessä. Kirjamyynti on K-citymarketeissa vahvassa kasvussa ja kiihtyy kesälomakauden kynnyksellä. Kesälukemiseksi suomalaiset ostavat kotimaisia dekkareita, uutuuskirjoja ja helppolukuisia pokkareita.

Kesä on kirjojen ja pokkareiden myynnin suurimpia sesonkeja. Kesälomakauden kynnyksellä K‑citymarketeissa kirja- ja pokkarikauppa kiihtyy, kun suomalaiset tekevät valintojaan kesälukemiseksi.

– Kirjoja ostetaan aiempaa enemmän päivittäisasioinnin yhteydessä, ja K-citymarketeissa kehitykseen on vastattu panostamalla kauppojen omiin monipuolisiin kirjapuoteihin. Kirjapuoti sijoitetaan heti sisääntulon yhteyteen, jotta siihen on helppo pysähtyä ennen ruokaostosten tekemistä, kertoo K-citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio.

Vuonna 2015 kirjojen myynti K-citymarketeissa kasvoi kappalemääräisesti 19 %. Kesäkuuhun 2016 mennessä kirjojen myynti on kasvanut kappalemääräisesti viime vuoteen verrattuna yli 32 % ja kasvun odotetaan jatkuvan edelleen.

Kesäkirjojen top 10:ssä kotimaisia dekkareita

– Kesäksi valitaan uutuuskirjoista pääsääntöisesti tuttujen kotimaisten kirjailijoiden dekkareita, kuten Reijo Mäkeä, Seppo Jokista ja Jarkko Sipilää. Kesäkirjojen top 10:ssä on mukana kuitenkin myös muutamia yllättäjiä kuten Maaret Kallion Lujasti lempeä ”elämänajatteluopas”, kertoo Keskon kirjojen valikoimapäällikkö Sirpa Havusela.

Kesän 2016 top 10 uutuuskirjat:
Reijo Mäki: Hot dog (dekkari)
Enni Mustonen: Ruokarouva (historia, romantiikka)
Marko Lönqvist: Elämäni gangsterina (elämänkerta)
Maaret Kallio: Lujasti lempeä (elämänhallinta)
Seppo Jokinen: Rahtari (dekkari)
Jarkko Sipilä: Valheen Kasvot (dekkari)
Kristiina Vuori: Kaarnatuuli (romantiikka)
Lars Kepler: Playground (suomennettu, jännitys)
Elena Ferrante: Loistava ystäväni (suomennettu, nykyromaani)
Jojo Moyes: Jos olisit tässä (suomennettu, romantiikka)

– Niin ikään pokkareissa myynti painottuu kotimaiseen tuotantoon ja tuttuihin kirjailijoihin. Kesällä pokkari on helppo pakata matkalle mukaan, mutta pienen koon ja painon lisäksi pokkarin suosiota selittää myös sen pieni hinta, jatkaa Havusela.

Kesän 2016 top 5 uutuuspokkarit:
Reijo Mäki: Tulivuori (dekkari)
Tuija Lehtinen: Jatkoaika (romantiikka)
Leena Lehtolainen: Surupotku (dekkari)
Christian Rönnbacka: Kylmä syli (dekkari)
Kristiina Vuori: Neidonpaula (romantiikka)

Kirjavalikoima elää sesonkien mukana

K-citymarketien kirjavalikoima vaihtelee sesonkien mukaisesti ja on laajimmillaan kesällä ja jouluna. Valikoimiin tulee vuosittain noin 400 uutuuskirjaa. Pokkareiden osalta valikoima kasvaa kesällä 200 niteeseen. Valikoimissa on myös satoja ruokakirjoja sekä lasten katselu-, puuha- ja värityskirjoja. Kirjavalikoimat vaihtelevat hieman K-citymarketien välillä.

– Viime vuonna alkanut aikuisten värityskirjojen suosio on tasaantunut. Värityskirjojen väritys kuitenkin jatkuu kiivaana, sillä puuvärien ja tussien myynti on K-citymarketeissa jatkunut erinomaisena, kertoo kirjojen valikoimapäällikkö Havusela.

Kaikki K-citymarket-ketjun 81 kauppaa uudistetaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Käyttötavaraosastoilla keskitytään erityisesti päivittäiseen asiointiin liittyviin tuoteryhmiin, kuten ruoanvalmistusvälineisiin, päivittäiskosmetiikkaan, kukkiin, kirjoihin ja paperitarvikkeisiin. K-citymarketien uudistuksissa kauppoihin rakennetaan monipuolinen kaupan oma kirjapuoti.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
K-citymarket-ketjun johtaja Johanna Kontio, Keskon päivittäistavarakauppa, p. 010 532 2125
Kirjojen valikoimapäällikkö Sirpa Havusela, Keskon päivittäistavarakauppa, p. 010 532 2297
Tiedottaja Otto Heinonen, Keskon päivittäistavarakauppa, p. 050 566 2236

K-citymarket on suomalainen moderni hypermarket, joka tarjoaa asiakkailleen monipuoliset ja laajat valikoimat elintarvikkeita sekä käyttötavaraa. K-citymarket tunnetaan parhaista tarjouksistaan, paikallisista valikoimistaan ja ruokaosaamisestaan. Jokaisessa K-citymarketissa toimii kauppiasyrittäjä. Suomessa on tällä hetkellä 81 K-citymarketia. www.k-citymarket.fi.

K – Jotta kaupassa olisi kiva käydä.

Takaisin ylös