Noin 5000 nuorta saa K-duunin tänäkin kesänä

KESKO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 18.2.2015 1(1) KLO 9

K-kauppiaat ja Kesko työllistävät tänä kesänä yhteensä noin 5000 kesätyöntekijää. Määrä on samaa tasoa kuin vuosi sitten. K-ryhmä on yksi Suomen suurimmista kesätyöllistäjistä.

Eniten K-ryhmässä kesätyötä nuorille ja opiskelijoille tarjoavat K-ruokakaupat. Kesä on sesonkiaikaa rautakaupoissa, jotka myös palkkaavat kausityöntekijöitä esimerkiksi piha- ja puutarhaosastoille. Keskon puolella kesätyöpaikkoja on tarjolla muun muassa varastoissa.

"Kesätyöntekijöiden määrä jakaantuu siten, että K-kauppiaat työllistävät vajaat 4000 henkilöä ja Kesko-konserni tytäryhtiöineen runsaat 1000 kesätyöntekijää", Kesko Oyj:n Recruitment Specialist Anu Haapoja kertoo.

Kaupoissa nuorten K-duuniin kuuluu pääasiassa tuotteiden hyllyttämistä, kauppakunnon ylläpitoa sekä asiakaspalvelua. Erityisesti pienissä kaupoissa työtehtävät usein monipuolistuvat ja vastuuta saa lisää, kun kesä etenee ja taidot karttuvat.

"Meitä K-ryhmäläisiä yhdistää innostus kaupan tekemistä kohtaan sekä kauppiashenkinen asenne, joka näkyy positiivisena tekemisen meininkinä, reippaana vastuunottona sekä mahdollisuutena vaikuttaa työn tekemiseen", Haapoja kertoo ominaisuuksista, joita hakijoissa arvostetaan.

Suuri osa kesätyöntekijöistä aloittaa pestinsä kesäkuussa. Kesätyökausi kaupoissa alkaa jo toukokuussa ja jatkuu elokuun viimeisille viikoille.

Monta tapaa työllistyä

Kesko ja K-kaupat työllistävät nuoria montaa eri väylää pitkin. Tutustu ja tienaa - kesäharjoitteluohjelmassa aivan nuorimmat saavat kokemusta kaupan alasta. Moni kauppias ottaa opiskelijoita opintojen työssäoppimisjaksoille. Hyvin sujunut harjoittelujakso voi jatkua työsuhteena kaupassa. Kesko ja K-kaupat ovat mukana myös nuorisotakuussa. Esimerkiksi elokuun 2013 ja joulukuun 2014 välisenä aikana K-ryhmään työllistyi liki 2000 nuorisotakuun piiriin kuuluvaa nuorta.

"Vuosittain Kesko ja K-kaupat työllistävät Suomessa noin 10 000 alle 30-vuotiasta", Haapoja kertoo.

Lisätietoja: Head of HRM Mikko Myyryläinen puh.010 53 22872

Lisätietoa nuorten työllistymisestä Keskoon ja K-kauppoihin osoitteesta http://www.kesko.fi/tyopaikat/avoimet-tyopaikat/kesatyo/

Kesko kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppojemme kautta tuomme elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään.

Takaisin ylös