Koossa jo 420 000 euroa - K-kauppojen Nenäpäivä-lahjoitus kasvoi ennätykselliseksi

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 20.11.2015 KLO 09.00

Nenäpäivän pääyhteistyökumppaneina toimineet K-kaupat keräsivät Nenäpäivä-keräykseen ennätykselliset 420 000 euroa, joka vastaa jo lähes 17 % koko Nenäpäivän tähän asti vuonna 2015 keräämästä 2,5 miljoonan kokonaispotista. K-kaupat ja Nenäpäivä kiittävät K-kauppojen asiakkaita, jotka tekivät Nenäostoksia yli 900 K-kaupassa ympäri Suomen.

Nenäpäivän tunnuksen, punaisen ja tuunattavan Nenän, sai ostaa yksinoikeudella K-kaupoista ympäri maan. Lisäksi Kampanja-aikana 15.10.-15.11.2015 K-kaupoissa oli myynnissä laaja valikoima erilaisia lahjoitustuotteita, joita ostamalla asiakkaat pystyivät tukemaan Nenäpäivä-keräystä osana arkeaan. K-kaupat keräsivät Nenäpäivä-keräykseen 420 000 euroa, joka vastaa jo lähes 17 % koko Nenäpäivän tähän asti vuonna 2015 keräämästä 2,5 miljoonan kokonaispotista. K-kauppojen keräämä ennätyssumma on viime vuoden vastaavaan keräyssummaan nähden noin 16 % suurempi.

K-kauppojen ja Nenäpäivän mittavan yhteistyön tavoitteena oli innostaa kaikki suomalaiset mukaan edistämään kehitysmaiden lasten ihmisarvoisen elämän toteutumista. Yhteistyö on suurin suomalaisessa hyväntekeväisyyskentässä koskaan toteutettu kokonaisuus.

- Nenäpäivään osallistuminen on luonteva osa vastuullisuuttamme ja tukee arvopohjaamme monella tavalla. Oli hienoa todeta, miten hyvin asiakkaamme innostuivat jälleen lahjoittamaan rahaa kehitysmaiden lasten hyväksi. Toteutimme Nenäpäivän jälleen edellistä vuotta isompana ja kampanjan onnistumisesta iso kiitos kuuluu K-kauppiaille, kauppojen henkilökunnalle ja tavarantoimittajille, sanoo Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

- Suurin kiitos kuitenkin kuuluu jälleen kerran itseoikeutetusti K-kauppojen asiakkaille. Mahtavaa, että Nenäpäivä puhutteli teitä ja saimme yhdessä kerättyä K-kauppojen ennätyspotin Nenäpäivälle, kiittää Akseli.

Myös Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Anu Rapeli kiittää tärkeästä tuesta, jonka Nenäpäivä on K-kauppa-yhteistyön kautta saanut:

- Lämmin kiitos kaikille mukana olleille kaupoille, kauppojen henkilökunnalle ja asiakkaille sekä kaikille tavarantoimittajille, jotka ovat auttaneet arkipäivässään myymällä ja ostamalla Nenäpäivän kannatus- ja lahjoitustuotteita. Olemme äärimmäisen iloisia, että yhteistyö on viime vuodesta syventynyt ja panostus kehitysmaiden lasten hyväksi kasvanut entisestään. Nyt jos koskaan apuamme tarvitaan, sanoo Rapeli.

K-kauppojen lahjoitussumma koostuu Nenien ja muiden kannatus-/lahjoitustuotteiden myynnistä sekä K-kauppojen järjestämien Nenäpäivä-tempausten tuotoista. Lahjoitussumma tarkentuu vielä, sillä osan kannatustuotteista myynti päättyy vasta vuoden vaihteessa. Yksittäisistä K-kaupoista suurimman potin - 2271 euroa - kehitysmaiden lasten hyväksi keräsi Imatralla K-supermarket Vuoksenniska.

Suomen yhdeksäs Nenäpäivä-kampanja huipentui Nenäpäivä-show'hun 6.11.2015. Nenäpäivä-kampanjan järjestää Nenäpäivä-säätiö. Nenäpäivä-säätiön toiminnassa on mukana yhdeksän järjestöä, jotka vievät avun tehokkaasti perille: Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Fida International, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura. Nenäpäivän keräysvaroilla tuetaan pitkäkestoisia kehitysyhteistyöhankkeita, jotka keskittyvät lasten oikeuksien monipuoliseen edistämiseen kehitysmaissa.

Lisätietoja:
Vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske, Ruokakesko Oy, puh. 050 529 2028, timo.jaske@kesko.fi

Kumppanuuspäällikkö, Nenäpäivä-säätiö, Reeta Partanen, puh. 040 741 5828, reeta.partanen@nenapaiva.fi

Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket, K-market ja K-extra. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. Keskustele kanssamme: #sekäettä

Takaisin ylös