Keskon Itäkeskus-hankkeen projektijohdosta vastaa Haahtela-rakennuttaminen Oy

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE                                   23.4. 2015 KLO 10 (1)2

Kesko on valinnut Haahtela-rakennuttaminen Oy:n yhteistyökumppanikseen toteuttamaan Helsingin Itäkeskukseen rakennettavan uuden kaupallisen keskuksen rakennushanketta.

Hankkeessa Haahtela vastaa rakennustöiden projektijohdosta, johon kuuluu muun muassa suunnittelun ohjaus, hankinnat, osaurakoina toteutettavan rakennustyömaan johtaminen, vuokraustoimen tukitehtävät sekä päätoteuttajan velvollisuudet.

- Haahtelan valintaan yhteistyökumppaniksemme vaikuttivat keskeisesti hyvät, aiemmat kokemuksemme yhteistyöstä sekä Haahtelan hankkeeseen tarjoama osaava ja vaativiin rakennushankkeisiin kyvykäs projektihenkilöstö, Keskon pääkaupunkiseudun aluejohtaja Antti Palomäki sanoo.

Valinnassa Keskolle oli tärkeää myös se, että projektinjohtopalvelu toteutusmuotona mahdollistaa kauppakeskushankkeelle ominaisia rakentamisaikaisia muutoksia ja yhteistyökumppanilla on näiden hallintaan kehittyneet projektinjohtokäytännöt ja -työkalut.

- Uskomme, että yhteistyössä Haahtelan kanssa toteutamme rakennushankkeen tavalla, joka tuottaa lisäarvoa myös kauppakeskuksen vuokralaisille ja myöhemmille liiketoimintaedellytyksille, Palomäki toteaa.

- On hienoa päästä toteuttamaan yhdessä Keskon kanssa näin merkittävää, näkyvää ja vaativaa rakennushanketta. Tämä kohde on jatkumo kauppaa palveleville hankkeillemme, jotka olemme menestyksellisesti toteuttaneet projektinjohtomuodolla, Haahtela-rakennuttaminen Oy:n toimitusjohtaja, professori Yrjänä Haahtela sanoo.

Kesko rakentaa Itäkeskukseen nykyisen K-citymarketin alueelle uuden ja modernin kaupallisen keskuksen. Vaiheittain rakennettava keskus palveluineen keskittyy erityisesti ruokaan, viihtymiseen ja kohtaamiseen. Valmistuttuaan uusi keskus tarjoaa asiakkailleen ylivertaisen asiointikokemuksen ja yrityksille maan kehittyneimmät puitteet monikanavaiseen yrittämiseen.

Itä-Helsinkiin rakentuvan keskuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy. Keskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa. Sen koko on 26 000 kerrosneliömetriä ja investoinnin arvo noin 100 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen työllistämisvaikutus on noin 250 henkilötyövuotta seuraavan kahden vuoden ajan.

Hankkeen toisen vaiheen on arvioitu valmistuvan vuonna 2019 ja siihen sijoittuu muun muassa Finnkinon elokuvakeskus.

Alueella toimiva K-citymarket palvelee asiakkaita koko rakennusprojektin ajan. Tällä hetkellä alueella rakennetaan uusia parkkipaikkoja K-citymarketin asiakkaille sekä tehdään rakennustyön edellyttämiä muutostöitä nykyiseen K-citymarketiin. Uudisrakennus sijoittuu pääosin nykyisen K-citymarketin parkkialueelle.

Lisätietoja antaa:

Kesko pääkaupunkiseudun aluejohtaja Antti Palomäki
puh. 050 656 17
Haahtela-rakennuttaminen Oy, toimitusjohtaja, professori Yrjänä Haahtela puh 0400 402 559

www.i3.fi

Havainnekuvia Itäkeskus-hankkeesta http://bit.ly/1QmhiSd

Kesko (www.kesko.fi) kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppojemme kautta tuomme
Takaisin ylös