Kesko on maailman viidenneksi vastuullisin yritys

KESKO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 22.1.2015 KLO 12.00 1 (2)

Kesko on paras päivittäistavarakaupan yritys Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla ja nousi koko listan viidennelle sijalle. Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on ollut listalla joka vuosi sen perustamisesta eli vuodesta 2005 lähtien.


Maailman 100 vastuullisimman listan arviossa yrityksiä arvioitiin 12 kestävän kehityksen mittarilla taloudellisen vastuun, sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun osa-alueilla.

"Julkinen keskustelu päivittäistavarakaupasta on Suomessa viime aikoina keskittynyt vain yhteen asiaan, ruoan hintaan. Samalla moni muu tärkeä seikka, kuten kaupan alan toimijoiden vastuullisuus, on jäänyt varjoon. Olemme ylpeitä siitä, että Keskon pitkäjänteinen ja määrätietoinen vastuullisuustyö tuo tuloksia ja arvostusta maailmanlaajuisesti", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

"Hienoon nousuun Global 100 -listalla vaikuttivat muun muassa ympäristötunnusluvut: K-ryhmän energiankulutus on vähentynyt yli 7 % edellisestä vertailuvuodesta ja päästöt ovat pienentyneet yli 5000 tonnia CO2-ekv. Huomattaviin energiansäästöihin päästään kauppojen energiatehokkailla ratkaisuilla, kuten energiatehokkailla rakennuksilla, kylmäkalusteiden kansilla ja ovilla, lauhdelämmön talteenotolla, hiilidioksidia käyttävillä kylmälaitteilla, säädettävällä ja kohdennetulla valaistuksella ja tehokkailla kuljetuksilla", jatkaa Helander.

Kesko on tehnyt pitkään töitä huolehtiakseen tuotteiden korkeasta laadusta ja koko toimitusketjun vastuullisuudesta. Keskolla on oma tuotetutkimusyksikkö, joka valvoo K-ruokakauppojen, Anttila-tavaratalojen, K-citymarketien ja Kodin1-sisustustavaratalojen myymien päivittäis- ja käyttötavaroiden turvallisuutta ja laatua.

Vuoden 2014 aikana Keskon ja K-kauppojen vastuullisuustyö on näkynyt entistä enemmän asiakkaille.

"Tuemme suomalaista työtä ja paikallisia tuottajia olemalla mukana Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa. Verkkokauppojen, Tilaa ja nouda -palvelujen sekä muiden monikanavaisten palvelujen parantaminen on helpottanut asiakkaidemme arkea. Lähes 1800 nuorta on saanut töitä K-kaupoista ja Keskosta Nuorisotakuu K-ryhmässä -ohjelman avulla", sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Vuoden 2015 Maailman 100 vastuullisimman yrityksen lista (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) julkaistiin World Economic Forumin kokouksessa Davosissa 22. tammikuuta. Listan julkaisee kanadalainen Corporate Knights Inc. ja se perustuu maailmanlaajuiseen, noin 4600 pörssiyhtiöstä tehtyyn arvioon.

Vuoden 2015 Global 100 -lista on julkaistu osoitteessa www.global100.org .

Lisätietoja
antaa vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, Kesko Oyj, puh. 050 306 4081.

Keskon sijoitukset kestävän kehityksen indekseissä http://www.kesko.fi/fi/Sijoittajat/Osaketieto/Osakeindeksit/Kestavan-kehityksen-indeksit/

Kesko (
www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Takaisin ylös