Kesko avasi kahdeksannen K-ruoka-kaupan Venäjällä

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 17.06.2015 KLO 13.30

Kesko avasi tänään uuden K-ruoka-kaupan Pietarhovissa Pietarin kaupungissa osoitteessa Gostilitskoye Shosse 58.

K-ruoka-kauppa on ketjun kahdeksas kauppa. Se sijaitsee Keskon omistamalla kiinteistöllä Pietarin luoteisosassa liikenteellisesti hyvässä paikassa kehätien ja Pietarhovin yhdistävän tien varressa. Kaupan lähialueilla asuu noin 110 000 asukasta.

Ruokakeskon Venäjän maajohtajan Kari Heiskasen mukaan K-ruoka-kauppojen konsepti on osoittautunut hyvin kilpailukykyiseksi. 

- Hyvien kokemustemme pohjalta jatkamme suunnitelmiemme mukaisesti Venäjä-strategiamme toteuttamista, toki jokaista investointia tarkkaan harkiten.

Kuvia avauksesta löytyy Keskon aineistopankista http://aineistopankki.kesko.fi Ajankohtaista-kategoriasta.

Lisätietoja antaa Ruokakeskon Venäjän maajohtaja Kari Heiskanen, puh. +7 812 3317723.

Kesko (www.kesko.fi) on arvostettu kaupan alan pörssiyhtiö. Se johtaa asiakkaiden arvostamia vähittäiskauppaketjuja ja tuottaa tehokkaasti vähittäiskauppaketjujen ostotoiminnan, logistiikan, verkostokehityksen ja tiedonhallinnan palvelut. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rauta- ja erikoiskaupassa sekä auto- ja konekaupassa. Sen toimialayhtiöt ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti vuonna 2014 oli noin 11,3 mrd. euroa (alv 0 %). K-ryhmä työllistää noin 45 000 henkeä.

Kesko hakee kotimaan lisäksi kasvua erityisesti Venäjän markkinoilta. Kahdeksan K-ruoka-kaupan lisäksi Keskolla on Venäjällä 13 K-rautaa ja 19 Intersport-urheilukauppaa. Lisäksi Konekesko vie Yamarin-veneitä Venäjälle.

Takaisin ylös