Nauti vastuullista kalaa

Kotimainen kala ja Pirkka MSC-hyväksytyt tuotteet ovat kalaosaston varma valinta. MSC (Marine Stewardship Council) on voittoa tuottamaton organisaatio, joka tähtää ylikalastuksen eli luonnonvarojen kestämättömän käytön vähentämiseen.  MSC takaa, että kala on pyydystetty ekologisesti kestävällä tavalla eikä kyseessä ole uhanalainen laji.

Valitsemalla MSC-sertifioidun kalan edistät kestävää kalastusta. MSC -sertifikaatti myönnetään määräajaksi sellaisille kala- ja äyriäiskannoille, joissa kalapopulaatio on riittävän suuri ja joiden kalastus ei vaaranna kalastettavan eikä muiden lajien elinvoimaisuutta.

Sertifioinnissa otetaan huomioon myös kalavesien hoito. Kalakantaa, kalavesien tilaa ja pyynnin kestävyyttä seurataan toistuvasti ulkopuolisen riippumattoman organisaation toimesta.

Ruokakesko, Kespro ja K-ruokakaupat suosivat valikoimapäätöksissään MSC-sertifioituja tuotteita. Ruokakesko tukee K-kauppiaiden mahdollisuuksia myydä kestävästi pyydettyjä lähivesien kaloja.

Pirkka-sarjassa on tällä hetkellä jo yli 10 MSC-sertifioitua kala- ja äyriäistuotetta, ja lisää tulee valikoimiin jatkuvasti. Kokeile esimerkiksi pakasteina myytäviä Pirkka rapeaa kalaleikettä sekä Pirkka kalapuikkoja.
 
Lue lisää:

Kesko.fi: Ruokakeskon ja Kespron kala- ja äyriäislinjaus
Pirkka.fi: "MSC-merkityt kalat uivat Pirkka-valikoimiin"