K-kesäduunikampanja: Laura Kuitunen tutustui Kampin Anttilaan Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijana


Laura Kuitunen (16) pääsi Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoitteluohjelman kautta tutustumaan Helsingissä sijaitsevan Kampin Anttilan Muodin osaston arkeen. Harjoitteluohjelmassa koululaiset ovat kahden viikon määräaikaisessa työsuhteessa ja saavat omakohtaista kokemusta kaupan yritysten toiminnasta.

 

Tänä keväänä peruskoulun päättänyt helsinkiläinen Laura Kuitunen joutui heti työsuhteensa alussa varsinaiseen tulikokeeseen. Samana päivänä, kun Kuitusen kaksi viikkoa kestänyt työsuhde alkoi, alkoi Anttilassa myös alennusmyynti. Kuitunen selvitti tulikokeen kuitenkin kunnialla ja sai siitä lisää itseluottamusta.

- Olen ennen ollut viikon tai parin mittaisilla työsopimuksilla töissä Sokoksella ja Stockmannilla. Näistä sain arvokasta kokemusta, mutta täällä työni on itsenäisempää. Minuun selvästi luotetaan. Toki aina tarvittaessa minua opastetaan ja tekemisiä neuvotaan, mutta muuten tämä on aika itsenäistä hommaa.

Kuitusen kahden viikon työsuhde piti sisällään kymmenen työpäivää. Näinä päivinä hänen työaikansa alkoi aamulla kello 8 ja päättyi kello 14. Kuuden tunnin työpäivän aikana hän haki varastosta tavaraa, kiinnitti niihin hälyttimiä, asetteli tuotteita esille, vei roskia ja palveli asiakkaita. Käytännössä työ piti sisällään siis lähes kaikkea myyjän tehtäviä kassanhoitoa lukuun ottamatta.

Palveleva Muodin osasto mukana arjessa ja juhlassa

Kampin Anttilan Muodin osasto pitää sisällään muun muassa pukeutumisen tuotteita, koruja, kenkiä ja laukkuja. Asiakas saa halutessaan samalta osastolta mukaansa kokonaisuuden niin arkeen kuin juhlaankin. Myyjän rooli on auttaa asiakasta tarvittaessa löytämään yhteensopivia tuotteita.  Asiakaskohtaamiset ovat tärkeitä hetkiä niin asiakkaalle kuin myyjällekin.

- Pidän erittäin paljon asiakaspalvelusta ja ihmisten auttamisesta osastolla. Yksi parhaista onnistumisenhetkistä täällä koin, kun eräs nainen etsi kenkiä juhlamekkoonsa. Autoin häntä sopivien löytämisessä. Samalla taisimme kumpikin vähän innostua, sillä lopulta nainen lähti kassalle mukanaan kahdet kengät, laukku ja sateenvarjo, hymyilee Kuitunen.

Asiakaspalvelutilanteet tuottavat toisinaan myyjälle myös päänvaivaa. Etenkin kesäisin liikkeellä on myös paljon turisteja, joiden kanssa yhteisen kielen löytäminen on joskus hankalaa.

- Englanniksi osaan vielä palvella, mutta esimerkiksi kiinalaisten tai venäläisten asiakkaiden kanssa on joskus vaikeuksia. En välttämättä ymmärrä mitä asiakas tilanteessa haluaa. Näissä tilanteissa olen koittanut puhua asiakkaan kanssa englantia, mutta ellei se onnistu, pyrin löytämään ratkaisun ongelmaan arvailemalla tai pyytämällä toisen myyjän apuun.

Harjoittelusta arvokasta työkokemusta

Ahkerasti tanssia harrastava Kuitunen aloittaa kesän jälkeen lukion. Kun kaksi viikkoa kestänyt työrupeama on nyt ohi ja tanssiharrastus kesätauolla, jää vielä kunnolla aikaa lomailuun, rentoutumiseen ja lepäämiseen.

Kesätyöharjoitteluohjelma antoi Kuituselle hyvän pohjan ja arvokasta työkokemusta kaupan alan töistä. Tällä hetkellä hän pitää Keskoa mahdollisena työnantajana tulevaisuudessakin, mutta haaveammatti siintää vähän toisaalla.

- Näen Keskon hyvänä vaihtoehtona esimerkiksi tulevien kesien työpaikkana. Jos kuitenkin ajattelen, mitä mieluiten tekisin joskus ammatikseni, menee se ihan eri alalle. Haluaisin nimittäin rikostutkijaksi, paljastaa Laura Kuitunen.


Juttusarja liittyy "K-kesäduunikampanjaan”, jossa Keskolla ja K-kauppiasliitolla on tavoitteena työllistää ainakin yksi kesätyöntekijä tai harjoittelija tänä vuonna jokaisessa yksikössä tai kaupassa. Reippaita ja miellyttäviä K-kesätyöntekijöitä tai K-kesätyönantajia voi ilmiantaa kesän mittaan. Ehdokkaista parhaat palkitaan K-Team päivillä syksyllä.

Ehdotuksia vuoden K-kesätyöntekijäksi ja K-kesätyönantajaksi otetaan vastaan 31.8.2013 asti www.kesko.fi/k-kesaduuni -sivuilta löytyvän lomakkeen kautta.