Rautakauppa

Rautakeskon yli 400 kauppaa ovat kodin rakentamisen ja sisustamisen luotettavia kumppaneita sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Rautakesko toimii kahdeksassa maassa ja johtaa kuutta vähittäiskauppaketjua, jotka ovat K-rauta, Rautia,
K-maatalous, Byggmakker, Senukai ja OMA. Rautakesko on Euroopan viidenneksi suurin yritys rakentamisen ja kodin kunnostamisen markkinoilla.

Asiakasryhmien erilaisiin tarpeisiin vastaaminen, laajat valikoimat sekä monipuoliset asennus- ja suunnittelupalvelut kaupassa ja internetissä luovat edellytykset toteuttaa rakentamisen ja sisustamisen hankkeita yhteistyössä asiakkaan kanssa. Rautakeskon kaupoissa on päivittäin noin 100 000 asiakaskäyntiä ja verkkosivuilla yli 40 000 kävijää.

Rautakeskon keskeinen tehtävä on tukea kauppojen toimintaa ja asiakaspalvelua tarjoamalla keskitetyt valikoimat ja palvelut, ostotoiminta ja logistiikka sekä ketjukonseptien ja kauppapaikkaverkoston kehittäminen.

Rautakauppoja on yli 400 kahdeksassa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Lukuun sisältyy Suomen noin 80 K-maatalouskauppaa.

Ketjuliiketoimintamallilla toimivat K-kauppiaat vastaavat Suomen kauppojen liiketoiminnasta. Myös Ruotsissa ja Norjassa tullaan siirtymään kauppiasliiketoimintamalliin.

Tehokkaat konseptit ja paikallinen osaaminen

Rautakeskon kauppojen kilpailuetu muodostuu paikallisesti toimivista kauppiaista ja maakohtaisista ketjuista sekä niitä tukevista tehokkaista keskitetyistä toiminnoista. Rautakeskon kansainvälinen toimintamalli lisää tehokkuutta yhdistämällä eri maissa toimivien ketjujen ostovolyymit, tavararyhmähallinnan, logistiikan, tietojärjestelmäohjauksen ja verkostokehityksen.

 

K-rauta on Rautakeskon kansainvälinen konsepti, jossa yhdistyvät kuluttajien ja yritysasiakkaiden kokonaispalvelut sekä valikoimat. K-rauta-kauppoja on Suomessa 42, Ruotsissa 20, Virossa ja Latviassa kummassakin kahdeksan. Venäjällä K-rautoja on 13, joista seitsemän Pietarin alueella ja kuusi Moskovan alueella. K-rauta on Pietarin toiseksi suurin rautakauppamarkkinoiden toimija.

www.k-rauta.fi »

 

Rautia-ketju on kauppapaikkaverkostoltaan Suomen laajin rautakauppaketju. Se palvelee erityisesti rakentajia, remontoijia ja rakennusalan ammattilaisia. Useilla paikkakunnilla Rautiat ja K-maatalous toimivat yhdessä.

www.rautia.fi »

 

K-maatalous on Suomessa toimiva ketju, jota hoitavat paikalliset olosuhteet ja maatalousyrittäjät tuntevat K-maatalous-kauppiaat.

www.k-maatalous.fi »

 

Byggmakker on Norjan keskeinen rautakauppatoimija, joka tarjoaa koko maan kattavan kauppaverkoston ja erittäin vahvan ammattiasiakasosaamisen.

www.byggmakker.no »

  

Senukai-ketju on Liettuan markkinajohtaja. Ketjun kaupat tarjoavat asiakkailleen lähes kaikki rakentamisen ja asumisen tuotteet.

www.senukai.lt »

  

OMA on Valko-Venäjän suurin rautakauppaketju.

www.oma.by »

 

Rakentamisen luotettavin yhteistyökumppani

Rautakaupan asiakkaille tarjotaan yksilöllinen asiointikokemus, jonka merkitys erityisesti kuluttaja-asiakkaan hankintapäätöksissä on huomattava. Kodin rakentajan ja sisustajan saatavilla on lisäksi kohdennettuja palveluita, kuten projektiin nimetty Omamyyjä sekä ratkaisuja ja vinkkejä projektinhallintaan.

Vuonna 2013 Rautakaupan liikevaihdosta noin kaksi kolmasosaa tuli kuluttajakaupasta ja yksi kolmasosa yritysasiakaskaupasta, jonka osuus vaihtelee merkittävästi maittain. Vahvan kuluttajakaupan lisäksi valikoimissa ja palveluissa otetaan tarkasti huomioon yritysasiakkaiden erityistarpeet.

Osana kansainvälistä K-rauta-konseptia kehitetty Pro Center -konsepti on luotu vastaamaan juuri näihin tunnistettuihin erityistarpeisiin, jolloin asiakas voi keskittyä tehokkaammin omaan ydinliiketoimintaansa. Suomessa Rautakesko Yrityspalvelu yhdessä K-rauta- ja Rautia-ketjun kanssa on yritysasiakaskaupan markkinajohtaja.
 

Lisätietoja

Rautakeskon tavarakauppa »
Rautakaupan markkinaosuudet ja kilpailijat » 
Lue lisää rautakaupasta (vuosikertomus 2013) »